Ηλεκτροσωματογράφημα

Έλεγχος & Καταγραφή Λειτουργικής Ισορροπίας Οργανισμού

ΗλεκτροσωματογράφημαΤο Care παρουσιάζει το Ηλεκτροσωματογράφημα, μέσα από μια αναφορά όπου μεταφέρονται τα λεγόμενα του Dr. Ayoun, Γάλλου ιατρού, ο οποίος πέρα από τις σπουδές του στη Γενική Ιατρική στο Παρίσι, μελέτησε και εφάρμοσε και τα διάφορα συστήματα ολιστικής και εναλλακτικής ιατρικής. Με την 22χρονη πολύπλευρη ιατρική και θεραπευτική του εμπειρία, κατέστη ο βασικός διαμορφωτής του προγράμματος DDFAO.
Σήμερα η πρόληψη αλλά και η έγκαιρη διάγνωση βρίσκονται μπροστά σε μια επιστημονική πραγματικότητα η οποία είναι αποτέλεσμα ερευνών της σύγχρονης ιατρικής και βιοφυσικής. Πρόκειται για το Ηλεκτροσωματογράφημα, μια μέθοδο ολιστικής διερεύνησης της υγείας η οποία εφαρμόζεται και στην Ελλάδα με επιτυχία.
Μέσα από μία απλή και γρήγορη εξέταση το τεστ DDFAO που είναι η ακροστιχίδα του γαλλικού τίτλου που του έχει δοθεί και μεταφράζεται στα ελληνικά ως Λειτουργική Ανίχνευση και Διάγνωση μέσω Η/Υ, ελέγχει την ισορροπία των οργάνων και συστημάτων του ανθρώπινου σώματος και επισημαίνει τα όργανα, και τις περιοχές που εμφανίζουν δυσλειτουργία ή βλάβη.

Ηλεκτροσωματογράφημα – Από τη Διαστημική Ιατρική στον Υπολογιστή μας

Το Ηλεκτροσωματογράφημα είναι αποτέλεσμα ερευνών Ρώσων και Γερμανών επιστημόνων και εφαρμόστηκε αρχικά για την παρακολούθηση της σωματικής και ψυχικής υγείας των κοσμοναυτών του διαστημικού σταθμού MIR., με άριστα και ακριβή αποτελέσματα.

Χρησιμοποιείται ήδη στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Η αποδοχή του είναι ιδιαίτερα μεγάλη από ιατρούς και κέντρα υγείας στη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία κ.α. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, καθώς έχουν ληφθεί και επιβεβαιωθεί χιλιάδες τεστ. Επίσης, διακεκριμένοι Έλληνες ιατροί που ειδικεύονται στον τομέα της ολιστικής διερεύνησης της υγείας, έχουν δοκιμάσει και εφαρμόσει με ιδιαίτερη επιτυχία το σύστημα.

Πώς γίνεται

Το Ηλεκτροσωματογράφημα είναι μία εντελώς ανώδυνη και ακίνδυνη εξέταση.

Η λειτουργία του βασίζεται στην εισαγωγή ηλεκτρικών σημάτων χαμηλής έντασης στο σώμα, τα οποία διοχετεύονται με τη βοήθεια έξι ηλεκτροδίων τα οποία τοποθετούνται στις βιολογικά ενεργές ζώνες του οργανισμού και εξασφαλίζουν τη ροή των ηλεκτρονίων προς όλες τις κατευθύνσεις μέσα στο σώμα και εν συνεχεία, το μετασχηματισμό τους σε ροή ιόντων μέσα στους ιστούς. Αυτή η ροή ιόντων δείχνει το επίπεδο της ηλεκτρικής αντίστασης και αγωγιμότητας στις ζώνες που διέσχισε το ρεύμα.

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής στον οποίο καταγράφονται οι πληροφορίες από το τεστ επεξεργάζεται τα δεδομένα και βάσει αυτών αναπαράγει τα αποτελέσματα με την μορφή έγχρωμων διαγραμμάτων, πινάκων και γραφικών. Αυτά τα αποτελέσματα καλούνται οι επιστήμονες να συναρτήσουν και να εξετάσουν για να κατανοήσουν την κατάσταση της υγείας του εξεταζόμενου.

Τι ανιχνεύει…

Η αγωγιμότητα των υπό έλεγχο ιστών αποδεικνύεται ότι διευρύνεται σημαντικά όταν υπάρχουν λειτουργικές διαταραχές (για παράδειγμα, οστεοαρθροπάθειες, εστίες μολύνσεων, προβλήματα στο κυκλοφορικό ή λεμφικό σύστημα, αλλεργίες κ.ά.) .

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι κάθε λειτουργική ανωμαλία μπορεί να προηγείται της κλινικής της εμφάνισης της νόσου επί μήνες ή και χρόνια.

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επαναστατικά επιτεύγματα της ιατρικής επιστήμης και βιοτεχνολογίας τα οποία παρέχουν τη δυνατότητα ανίχνευσης παθήσεων σε πρώιμα στάδια- υποκλινικά- καθιστώντας άμεση και αποτελεσματική την επέμβαση.

Είναι εύκολα αντιληπτό γιατί το Ηλεκτροσωματογράφημα θα φέρει την επανάσταση στο χώρο της Προληπτικής Ιατρικής. ’λλωστε επί δεκαετίες η επιστήμη προσπαθεί να βρει λύσεις σ’ αυτόν ακριβώς τον τομέα της πρόληψης.

Σήμερα το Ηλεκτροσωματογράφημα :

Ø Τηρεί τα Ιατρικά Πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ( οδηγία 0459)

Ø Είναι έγκυρη εξέταση και δεν δημιουργεί καμία παρενέργεια.

Ø Είναι στην υπηρεσία κάθε ειδικότητας της ιατρικής επιστήμης και των σύγχρονων μορφών της μοντέρνας ιατρικής.

Ø Κάνει πλήρη έλεγχο και καταγράφει την συνολική κατάσταση του ανθρώπινου οργανισμού.

Ø Συμβάλλει στην πρόληψη και πρόγνωση κυρίως εκφυλιστικών νόσων και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Ø Σκιαγραφεί το ψυχολογικό προφίλ του εξεταζόμενου, μέσα από την καταγραφή των αντιδράσεων του νευρικού συστήματος.

Ø Η εξέταση ολοκληρώνεται μέσα σε 5 λεπτά.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 6107465-6

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση