πωΣ καταλαβαίνω ότι θέλω απονεύρωση | αρρωστιες γατας | πόνος από έρπη Κόλπου | πολυ χαμηλοι σφυγμοι

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα για τον Αντώνη Σαμαράκη«Τα έργα και τα λόγια του, ζωντανή παρακαταθήκη για εμάς...»

Αθήνα, 8 Αυγούστου 2003. Ο θάνατος του ανθρώπου Αντώνη Σαμαράκη σηματοδοτεί μία μεγάλη απώλεια για τον πνευματικό κόσμο της Ελλάδας αλλά ταυτόχρονα, και μία μεγάλη απώλεια στο πεδίο του ανθρωπισμού. Για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα ο θάνατος του Αντώνη Σαμαράκη σημαίνει την απώλεια ενός πολύ οικείου και δικού μας ανθρώπου. Ενός ανθρώπου που για όλους εμάς δεν παύει να υπάρχει με το θάνατό του. Τα έργα και τα λόγια του -που με θέρμη υποστήριζαν το έργο μας- παραμένουν μία ζωντανή παρακαταθήκη που δίνει συνέχεια στο δύσβατο όραμα του ανθρωπισμού.

Με το έργο του και το φωτεινό του πνεύμα, διαδραμάτισε ενεργό ρόλο και συνέβαλλε στο έργο των ανθρωπιστικών οργανώσεων προωθώντας το όραμα για κοινωνική δικαιοσύνη. Ύψωσε τη φωνή του –φωνή διαμαρτυρίας και εξέγερσης πολλές φορές. Έγινε η φωνή «όσων δεν έχουν», όπως κάποτε είχε πει ο ίδιος.

Ο Αντώνης Σαμαράκης υπήρξε ο Πνευματικός Πρεσβευτής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Ελλάδας από την ίδρυσή τους το 1990 μέχρι σήμερα. Στάθηκε πάντοτε δυναμικά στο πλευρό της οργάνωσης ακόμα και σε δύσκολες στιγμές του ελληνικού τμήματος. Υποστήριζε με πάθος τις αρχές της οργάνωσης, τις θυσίες των εκατοντάδων εθελοντών που «δίνουν μαθήματα ζωής και απλότητας».

Ως επιμύθιο, κρατάμε τις δικές του φράσεις όπως μας τις χάρισε όταν κάποτε τον ρωτήσαμε τι σημαίνει για εκείνον αγωνίζομαι «χωρίς σύνορα». «Αγωνίζομαι χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς μισαλλοδοξία, χωρίς υπερεθνικισμούς. Αγωνίζομαι γιατί σύνορα δεν υπάρχουν ανάμεσα στους απλούς ανθρώπους. Αγωνίζομαι για ενωμένα έθνη σ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Αγωνίζομαι με την ψυχή μου για κάθε άνθρωπο που βασανίζεται».

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα Ελλάδας θα ήθελαν να εκφράσουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην Οικογένεια του Αντώνη Σαμαράκη και σε όλους όσοι τον αγάπησαν βαθιά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.