μικροβια | μυκοπλασμα πυρετος | λαπαροσκοπηση αναρρωση | μηκωνιο επιπτωσεις στη ζωη του παιδιου

Επιχείρηση καθαρά χέριαΤα άπλυτα χέρια αποδεικνύονται μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροφικών δηλητηριάσεων, καθώς σχεδόν το ένα τρίτο των ανδρών και γυναικών δεν πλένουν τα χέρια τους, μετά από την έξοδο τους από την τουαλέτα, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που έγινε στην Βρετανία. Αν και το πλύσιμο των χεριών αποτελεί ένα απλό και αποτελεσματικό μέτρο πρόληψης, πολλοί το παραμελούν. Στην διπλανή φωτογραφία μπορούμε να δούμε τα μικρόβια που υπάρχουν στο χέρι ενός ανθρώπου που μόλις έχει βγει από την τουαλέτα, σε αντιπαράθεση με το ίδιο χέρι αφού έχει πλυθεί. Η διαφορά είναι εμφανής. Στη Βρετανία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, ο αριθμός των τροφικών δηλητηριάσεων ξεπερνούν τα 4,5 εκατομμύρια περιστατικά τον χρόνο, αν και από αυτά μόνο τα 98.542 δηλώνονται στις αρμόδιες αρχές.

Οι κύριες αιτίες ανάπτυξης τροφικών δηλητηριάσεων είναι η Σαλμονέλλα, το Καμπυλοβακτηρίδιο και το E.Coli.

Η Βρετανική έρευνα που έγινε σε 2000 άτομα, έδειξε επίσης ότι το 26% των ανδρών και το 17% των γυναικών, δεν πλένουν τα χέρια τους προτού χειριστούν ή ετοιμάσουν φαγητό και ότι:

- Μόνο το 37% των ερωτηθέντων γνώριζαν τη σωστή θερμοκρασία του ψυγείου ενώ μόνο το 21% είχαν θερμόμετρο στο ψυγείο τους.

- Το 50% ανησυχεί για τις τροφικές δηλητηριάσεις όταν ετοιμάζει φαγητό.

- Το 88% μπορούσε να κατονομάσει τουλάχιστον έναν από τους παθογόνους μικροοργανισμούς που προκαλούν τροφικές δηλητηριάσεις.

- Το 42% των ερωτηθέντων δεν πλένουν τα χέρια τους αφού χαϊδέψουν κάποιο ζώο.

- Το ποσοστό που πλένει τα χέρια του, πριν πιάσει τα ντουλάπια ή το ψυγείο, μετά από το χειρισμό ωμού κρέατος ή πουλερικών, δεν ξεπερνά το 79%.

-Το 51% δεν πλένει τα χέρια του πριν κάτσει στο τραπέζι για φαγητό, ενώ το 27% δε χρησιμοποιεί πάντα σαπούνι και ζεστό νερό για το πλύσιμο των χεριών.

Είναι καλό να ξέρουμε ότι:

1. Ο αριθμός των μικροβίων στα χέρια διπλασιάζεται μετά τη χρήση της τουαλέτας

2. Οι δεξιόχειρες τείνουν να πλένουν καλύτερα το αριστερό τους χέρι και αντίστροφα.

3. Κάτω από ένα δαχτυλίδι μπορεί να κρύβονται περισσότερα από 700 εκατομμύρια μικρόβια (όσος και ο πληθυσμός της Ευρώπης)

4. Τα μικρόβια εξαπλώνονται κατά χίλιες φορές περισσότερο στα υγρά χέρια παρά στα στεγνά.

5. Ενα μικρόβιο μπορεί να πολλαπλασιαστεί και να δώσει 4 εκατομμύρια μικρόβια μέσα σε 8 ώρες.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.