Ο ΟΗΕ τιμά τον κ. Βενιζέλο για το θέμα των προσφύγων

Η Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα κ. Φλορίντα Ρόχας Ροντρίγκεζ απένειμε στον Υπουργό Πολιτισμού κ. Ευάγγελο Βενιζέλο τιμητική πλακέτα σε αναγνώριση της εξαιρετικής υποστήριξης που παρέχει στην υπόθεση των προσφύγων και της αφοσίωσής του στην προώθηση της ειρήνης μέσω του πολιτισμού.

Ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε για τη μεγάλη τιμή που του έγινε και τόνισε ότι η Υπατη Αρμοστεία πρέπει να θεωρεί το Υπουργείο Πολιτισμού ένα “σπίτι των προσφύγων” και ότι η χώρα μας θα είναι πάντοτε στο πλευρό του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, καθώς η Ελλάδα είναι μία χώρα προσφύγων, είναι μία χώρα που ξέρει τι σημαίνει η προσφυγιά.

Τέλος ο υπουργός Πολιτισμού επεσήμανε ότι ο αγώνας κατά της ξενοφοβίας, κατά του ρατσισμού, κατά της άνισης μεταχείρισης και των απαράδεκτων διακρίσεων, πρέπει να είναι διαρκής, κάτι που αποτελεί και το μήνυμα του Πολιτισμού των Πολιτισμών, το μήνυμα της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας. Γιατί ο Πολιτισμός των Πολιτισμών είναι πρωτίστως ο πολιτισμός της επιβίωσης και οι πρόσφυγες αγωνίζονται για την επιβίωση.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση