αιθερια ελαια για εγκυους | τρανσαμινασες | εντερο συμπτωματα | αποφραξη προσθιου κατιοντα | μηνίσκος

Επαθε ηπατική βλάβη από τσάι με βόταναΕνας 62χρονος άνδρας νοσηλεύθηκε με συμπτώματα ηπατίτιδας, τα οποία φαίνεται να οφείλονται στην κατανάλωση τσαγιού που περιείχε το βότανο Teucrium capitatum L.(T. capitatum), σύμφωνα με έκθεση Ελλήνων γιατρών που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό European Journal of Gastroenterology and Hepatology.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο ασθενής κατανάλωνε το τσάι για τέσσερις μήνες προκειμένου να καταπολεμήσει τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και σάκχαρου.

Οταν ο ασθενής παρατήρησε απώλεια της όρεξης, ναυτία και γενική αδιαθεσία, σταμάτησε τη λήψη του τσαγιού και μερικές ημέρες αργότερα παρουσίασε συμπτώματα ίκτερου και πήγε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον κ. Σπύρο Δουράκη, από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο ασθενής εμφάνισε οξεία ηπατική ασθένεια (με συμπτώματα ηπατίτιδας). Μετά από εννέα εβδομάδες η ηπατική λειτουργία αποκαταστάθηκε πλήρως.

Οπως αναφέρει ο κ. Δουράκης φαίνεται να είναι η πρώτη περίπτωση οξείας ηπατικής βλάβης που σχετίζεται με το βότανο T. capitatum.

Η περίπτωση αυτή φαίνεται να αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι πολλά βότανα που κυκλοφορούν ελεύθερα στην αγορά υπό διάφορες μορφές (τσάι, συμπληρώματα διατροφής) και θεωρούνται ασφαλή, μπορεί να κρύβουν κινδύνους για την υγεία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.