σταδια ηπατικης εγκεφαλοπαθειας | βλεννες στα κοπρανα | anatomia kilias organa | ουρικο οξ | θιμωμα

Το οικογενειακό ιστορικό προειδοποιείΜπορεί οι άντρες οι οποίοι έχουν πατέρα ή αδελφό που πάσχει από καρκίνο του προστάτη να γνωρίζουν την αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης της ασθένειας και σε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας, όμως η πλειοψηφία αυτών δεν αντιλαμβάνεται τον αυξημένο κίνδυνο που διατρέχουν και οι ίδιοι. Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από έρευνα επιστημόνων του CHU Nancy-Brabois της Γαλλίας, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό journal Urology.

Στην συγκεκριμένη έρευνα συμμετείχαν 139 άντρες ηλικίας 40 έως 70 ετών, των οποίων ο πατέρας ή ο αδελφός είχε εμφανίσει καρκίνο του προστάτη. Η πλειοψηφία αυτών ανήκαν στην λευκή φυλή, είχαν πανεπιστημιακή μόρφωση και υψηλά εισοδήματα. Τους ζητήθηκε λοιπόν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο, μέσω του οποίου θα εκτιμούσαν τις γνώσεις τους σχετικά με την ασθένεια και το βαθμό στον οποίο αντιλαμβάνονταν τον κίνδυνο που διατρέχουν.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως το 98% των αντρών ήταν καλά ενημερωμένο για θέματα σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη, όμως μόνο το 62% πίστευε πως είχε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης της ασθένειας και πως χρειάζεται να κάνει συστηματικά προληπτικές εξετάσεις για τον έλεγχο της υγείας του.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η συγκεκριμένη αντίδραση των αντρών οφείλεται σε άμυνα του οργανισμού τους και στην ελλιπή ενημέρωση τους από τον οικογενειακό γιατρό. Η πλειοψηφία αυτών αρνείται να συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο που διατρέχει, για να μην έρθει αντιμέτωπη με στρεσογόνες καταστάσεις.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.