ιθμοειδιτιδα | to geniko check up ti perilamvanei | φαγουρα κνησμος | αντιβιωση για γριπη

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ για τους ελέγχους στην αγοράΣύγχυση ως προς τις αρμοδιότητες ελέγχου της αγοράς προκαλεί η καθυστέρηση στην ολοκληρωμένη λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ (ΣΕΣΜΕ), σε επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Ακη Τσοχατζόπουλο.

Μάλιστα, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να παρέμβει δραστικά, ώστε να λειτουργήσει ο ΕΦΕΤ, όπως προβλεπόταν από τον ιδρυτικό του νόμο, ο οποίος ψηφίστηκε προ τριετίας.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι τα καταστήματα των αλυσίδων σούπερ-μάρκετ ελέγχονται καθημερινά από πολλές και διάφορες υπηρεσίες, ενώ υπάρχει ασάφεια ως προς το αντικείμενο ελέγχου των διαφόρων υπηρεσιών, τις ειδικές άδειες που απαιτούνται για τη λειτουργία των διαφόρων τμημάτων ή και του συνόλου του καταστήματος, τα προϊόντα που επιτρέπεται να πωλούνται από τα σούπερ-μάρκετ.

Ο ΣΕΣΜΕ τονίζει ότι δεν υπάρχει αντίρρηση στο να πραγματοποιούνται τακτικοί και αυστηροί έλεγχοι στα καταστήματα, πρέπει όμως να είναι συγκεκριμένοι και να είναι γνωστό ποιοι κάνουν τους ελέγχους και ως προς τι.

Ο ΣΕΣΜΕ διατυπώνει ακόμη το ερώτημα αν ο Οδηγός Ορθής Υγιεινής Πρακτικής για τον κλάδο των σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας από τον ΕΦΕΤ θα αποτελεί τη βάση διενέργειας των ελέγχων και από τις υπόλοιπες συναρμόδιες υπηρεσίες.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.