ποιες είναι η τιμές για το στίγμα | άλγος | εξωμήτρια κύηση | αντιικα φαρμακα | κυηση υψηλου κινδυνου

2000 παιδιά από την Αλβανία, θύματα του σύγχρονου δουλεμπόριουΠερισσότερα από 2000 παιδιά από την Αλβανία έχουν πέσει θύματα της διακίνησης προς την Ελλάδα, ενώ το 80% των θυμάτων της διακίνησης από την Αλβανία είναι έφηβοι κάτω των 18 ετών. Το 10%-30% των εκδιδομένων γυναικών της περιοχής είναι ανήλικες, σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Μετανάστευσης.

120.000 νεαρά κορίτσια και γυναίκες πέφτουν κάθε χρόνο θύματα του εμπορίου γυναικών με προορισμό την Ευρωπαϊκή Ενωση, κυρίως μέσω των βαλκανικών χωρών, σύμφωνα με την έκθεση. Δέκα χιλιάδες γυναίκες από τη Μολδαβία, τη Ρουμανία και την Ουκρανία εργάζονται στη βιομηχανία του σεξ στη Βοσνία, με τις γυναίκες ηλικίας 18 ετών να συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις των εμπόρων.

Η έκθεση επισημαίνει όμως ότι αυξάνεται δραματικά και ο αριθμός των παιδιών κάτω των 18 ετών τα οποία πέφτουν θύματα της διακίνησης με στόχο τη σεξουαλική εκμετάλλευση ή την καταναγκαστική εργασία.

Η έκθεση συντάχθηκε με πρωτοβουλία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, της UNICEF και του γραφείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Η έκθεση εξετάζει το εμπόριο ανθρώπων, το οποίο ελέγχεται από ορισμένα από τα σημαντικότερα δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος παγκοσμίως και εστιάζεται σε οκτώ χώρες: την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Κροατία, τη Γιουγκοσλαβία, την ΠΓΔΜ, τη Μολδαβία και τη Ρουμανία.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τη διακίνηση αγοριών για σεξουαλική εκμετάλλευση, παρά τις πληροφορίες ότι αγόρια διακινούνται προς τη βιομηχανία του σεξ της δυτικής Ευρώπης και την εμπορία οργάνων.

Σύμφωνα με την έκθεση, η εμπορία ανθρώπων θεωρείται στις χώρες της νοτιο-ανατολικής Ευρώπης πρόβλημα μετανάστευσης και όχι παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γεγονός που οδηγεί τις αρχές να αντιμετωπίζουν τα θύματα ως εγκληματίες.

Μόνον το 35% των θυμάτων της διακίνησης αυτής έχουν θεωρηθεί θύματα και μόνο στο 7% έχει παρασχεθεί βοήθεια και υποστήριξη.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.