περικαρδίτιδα αίτια | εξαρθρωση ποδιου σε ιππο | αιμαγγείωμα ήπατος | διαταραχη οριακης προσωπικοτητας

Εκτεθειμένες σε τοξικά αέρια εκατοντάδες εργάτριες στην ΑλβανίαΠερισσότερες από 1100 γυναίκες, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι ανήλικες, δηλητηριάστηκαν από χημικά αέρια σε εργοστάσια υποδημάτων στην Αλβανία τους πέντε τελευταίους μήνες. Πρόκειται για τέσσερα εργοστάσια υποδημάτων και συγκεκριμένα για τα "Κόφρα", Μπάμα", "Μιράλι" και Φιλιάντο" που λειτουργούν ως μικτές επιχειρήσεις αλβανικού και ξένου κεφαλαίου, κυρίως ιταλικού.

Ο μέσος όρος ηλικίας των εργατριών στα εργοστάσια είναι τα 25 χρόνια καθώς οι ιδιοκτήτες των εργοστασίων – οι οποίοι δεν είναι Αλβανοί - δεν δέχονται εργάτριες άνω των 30 χρόνων.

Στα προαναφερθέντα εργοστάσια, οι συνθήκες εργασίας είναι άθλιες και ταυτόχρονα οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι επικίνδυνες για την υγεία. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν με παρατεταμένα ωράρια ακόμα και τα Σάββατα, ενώ η νομοθεσία προβλέπει ότι Σαββατοκύριακα είναι αργίες.

Στο μεταξύ, οι επαγγελματικές ασθένειες, κυρίως λοιμώξεις του αίματος και του δέρματος, είναι ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η αλβανική κοινωνία. Τα προβλήματα κληρονομήθηκαν από το προηγούμενο καθεστώς, αλλά επεκτάθηκαν ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια λόγω της ανεξέλεγκτης οικονομικής δραστηριότητας.

Στο μεταλλουργικό εργοστάσιο του Ελμπασάν – τμήμα του οποίου λειτουργεί για τουρκικά επιχειρηματικά συμφέροντα - οι εργαζόμενοι που πάσχουν από επαγγελματικές ασθένειες ανέρχονται σε χιλιάδες.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.