ηπατιτιδα α | αναπνευστικη αρρυθμια | πορεια μεσημβρινων | ανατομια φλεβων αριστερου ανω ακρου

Η στοματική υγεία των νεοσύλλεκτων σε αριθμούςΠερισσότεροι από τους μισούς νεοσύλλεκτους οπλίτες που παρουσιάστηκαν κατά το 2001, χρήζουν κάποιας μορφής οδοντιατρικής περίθαλψης, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ενώ ένα ποσοστό 7% χρειαζόταν άμεση οδοντιατρική φροντίδα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία του Γενικού Επιτελείου το 41,13% των εξετασθέντων δεν είχαν ανάγκη οδοντιατρικής περίθαλψης.

Το 37,17% των εξετασθέντων είχαν ανάγκη κάποιας μορφής οδοντιατρικής περίθαλψης (πλην αυτής της προσθετικής αποκατάστασης).

Το 14,78% των εξετασθέντων είχαν ανάγκη προσθετικής εργασίας

Το 6,92% των εξετασθέντων είχαν ανάγκη επειγουσών επεμβάσεων

Από τα παραπάνω συμπεραίνεται ότι η στοματική υγεία των νεαρών Ελλήνων δεν ευρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο και μεγάλο ποσοστό αυτών, μέχρι τουλάχιστον της ηλικίας της στρατεύσεως, φαίνεται ότι δεν έχει επισκεφθεί οδοντίατρο.

Με την εξαίρεση των προσθετικών αποκαταστάσεων, όλα τα υπόλοιπα οδοντιατρικά περιστατικά αντιμετωπίζονται στα Στρατιωτικά Οδοντιατρεία κατά τη διάρκεια της θητείας των οπλιτών, με προτεραιότητα στα επείγοντα.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.