Αιτία αναγκαστικών προσγειώσεων τα νευρολογικά προβλήματα επιβατών

Οι επιληπτικές κρίσεις, οι ίλιγγοι και οι ναυτίες που παρουσιάζουν οι επιβάτες κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού αποτελούν τις κύριες αιτίες των περισσότερων αναγκαστικών προσγειώσεων, υποστηρίζουν επιστήμονες από το Mayo Clinic, οι οποίοι παρουσίασαν την έρευνα τους στο ετήσιο συνέδριο American Academy of Neurology στο Κολοράντο.

Οι επιστήμονες μελέτησαν τα ιστορικά ιατρικών συμβάντων μίας μεγάλης Αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας, τα οποία είχαν καταγραφεί τη χρονική περίοδο 1995-2000. Η συγκεκριμένη εταιρεία μεταφέρει κάθε χρόνο το 10% των Αμερικανών επιβατών.

Την παραπάνω περίοδο αναφέρθηκαν 2042 παράπονα επιβατών για προβλήματα υγείας που εμφάνισαν κατά την διάρκεια της πτήσης, εκ των οποίων τα 312 οδήγησαν τους πιλότους στην απόφαση να πραγματοποιήσουν αναγκαστική προσγείωση. Το 19% αυτών αφορούσε νευρολογικά προβλήματα, όπως έντονους πονοκεφάλους, ιλίγγους και επιληπτικές κρίσεις.

Οι ειδικοί λοιπόν κρίνουν αναγκαίο τον εξοπλισμό των αεροπλάνων με φάρμακα, τα οποία θα μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα των νευρολογικών προβλημάτων σε ώρα ανάγκης. Η άμεση ιατρική βοήθεια στους επιβάτες, την ώρα της πτήσης, θα περιορίσει τον αριθμό των αναγκαστικών προσγειώσεων και κατά συνέπεια το υψηλό τους κόστος.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση