οστα εγκεφαλικου κρανιου | την πιεση την μετραω ορθιοσ | ακτινογραφια θωρακος | ΣΠΑΣΙΜΟ ΟΜΟΥ

Αιτία αναγκαστικών προσγειώσεων τα νευρολογικά προβλήματα επιβατώνΟι επιληπτικές κρίσεις, οι ίλιγγοι και οι ναυτίες που παρουσιάζουν οι επιβάτες κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού αποτελούν τις κύριες αιτίες των περισσότερων αναγκαστικών προσγειώσεων, υποστηρίζουν επιστήμονες από το Mayo Clinic, οι οποίοι παρουσίασαν την έρευνα τους στο ετήσιο συνέδριο American Academy of Neurology στο Κολοράντο.

Οι επιστήμονες μελέτησαν τα ιστορικά ιατρικών συμβάντων μίας μεγάλης Αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας, τα οποία είχαν καταγραφεί τη χρονική περίοδο 1995-2000. Η συγκεκριμένη εταιρεία μεταφέρει κάθε χρόνο το 10% των Αμερικανών επιβατών.

Την παραπάνω περίοδο αναφέρθηκαν 2042 παράπονα επιβατών για προβλήματα υγείας που εμφάνισαν κατά την διάρκεια της πτήσης, εκ των οποίων τα 312 οδήγησαν τους πιλότους στην απόφαση να πραγματοποιήσουν αναγκαστική προσγείωση. Το 19% αυτών αφορούσε νευρολογικά προβλήματα, όπως έντονους πονοκεφάλους, ιλίγγους και επιληπτικές κρίσεις.

Οι ειδικοί λοιπόν κρίνουν αναγκαίο τον εξοπλισμό των αεροπλάνων με φάρμακα, τα οποία θα μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα των νευρολογικών προβλημάτων σε ώρα ανάγκης. Η άμεση ιατρική βοήθεια στους επιβάτες, την ώρα της πτήσης, θα περιορίσει τον αριθμό των αναγκαστικών προσγειώσεων και κατά συνέπεια το υψηλό τους κόστος.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.