δημητριακα με λιγοτερη ζαχαρη | φαρμακα για οισοφαγιτιδα | mantoux | σχεση με ναρκισσο | κινεζικη ιατρικη ξυλο

Μεγάλες αποζημιώσεις θα πληρώσουν καπνοβιομηχανίεςΤρεις από τις μεγαλύτερες καπνοβιομηχανίες υποχρεώνονται να καταβάλουν αποζημίωση ύψους 37.5 εκατ. δολαρίων σε πάσχοντα από καρκίνο, που του απομένει λιγότερο από ένα έτος ζωής, σύμφωνα με την απόφαση δικαστηρίου της Πολιτείας της Φλόριδας.

Οι εταιρείες Philip Morris, Brown & Williamson, και Liggett Group, διατάχθηκαν να πληρώσουν αποζημίωση στον κ. Τζον Λούκατς, 76 ετών, δικηγόρο, που πάσχει από καρκίνο στη γλώσσα και οι γιατροί του δίνουν επτά μήνες ζωής.

Η απόφαση εντάσσεται στη συμφωνία για συμβιβασμό, στον οποίον κατέληξαν προ διετίας οι καπνοβιομηχανίες με την Πολιτεία της Φλόριδας, για την παροχή αποζημίωσης συνολικού ύψους 145 δισ. δολαρίων για να καλυφθούν οι άνθρωποι που νόσησαν από το κάπνισμα.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, το δικαστήριο διαβουλεύθηκε επί 6.5 ώρες έως ότου εκδώσει την απόφασή του. Οι συνήγοροι των εταιρειών επιχειρηματολόγησαν τονίζοντας ότι ο κ. Λούκατς κάπνιζε τρία πακέτα την ημέρα και είχε συνείδηση του κινδύνου που διέτρεχε η υγεία του.

Ο ενάγων δεν ήταν σε θέση να καταθέσει επειδή η γλώσσα του είχε καταστεί αναγκαίο να ακρωτηριασθεί, στερώντας του τη δυνατότητα ομιλίας.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.