Μεγάλες αποζημιώσεις θα πληρώσουν καπνοβιομηχανίες

Τρεις από τις μεγαλύτερες καπνοβιομηχανίες υποχρεώνονται να καταβάλουν αποζημίωση ύψους 37.5 εκατ. δολαρίων σε πάσχοντα από καρκίνο, που του απομένει λιγότερο από ένα έτος ζωής, σύμφωνα με την απόφαση δικαστηρίου της Πολιτείας της Φλόριδας.

Οι εταιρείες Philip Morris, Brown & Williamson, και Liggett Group, διατάχθηκαν να πληρώσουν αποζημίωση στον κ. Τζον Λούκατς, 76 ετών, δικηγόρο, που πάσχει από καρκίνο στη γλώσσα και οι γιατροί του δίνουν επτά μήνες ζωής.

Η απόφαση εντάσσεται στη συμφωνία για συμβιβασμό, στον οποίον κατέληξαν προ διετίας οι καπνοβιομηχανίες με την Πολιτεία της Φλόριδας, για την παροχή αποζημίωσης συνολικού ύψους 145 δισ. δολαρίων για να καλυφθούν οι άνθρωποι που νόσησαν από το κάπνισμα.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, το δικαστήριο διαβουλεύθηκε επί 6.5 ώρες έως ότου εκδώσει την απόφασή του. Οι συνήγοροι των εταιρειών επιχειρηματολόγησαν τονίζοντας ότι ο κ. Λούκατς κάπνιζε τρία πακέτα την ημέρα και είχε συνείδηση του κινδύνου που διέτρεχε η υγεία του.

Ο ενάγων δεν ήταν σε θέση να καταθέσει επειδή η γλώσσα του είχε καταστεί αναγκαίο να ακρωτηριασθεί, στερώντας του τη δυνατότητα ομιλίας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση