κοκκαλο στερνου | σιροπι για βηχα | ανεπαρκεια αορτης | κλινικη εικονα κρανιοεγκεφαλικησ κακωσησ | εκκολπώματα

Πισίνες και spa στη Βρετανία δεν τηρούν τους κανόνες υγιεινήςΔε θα κολυμπούν πλέον οι Βρετανοί με ασφάλεια στις πισίνες των αθλητικών κέντρων, ούτε θα επισκέπτονται με τον ίδιο ενθουσιασμό τα health spa, αφού οι αναλύσεις 61 δειγμάτων νερού που πάρθηκαν από διάφορες πισίνες της χώρας οδήγησαν τους επιστήμονες στο συμπέρασμα πως δεν τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής.

Την έρευνα επιμελήθηκαν επιστήμονες από το Institute of Sport and Recreational Management, οι οποίοι μάλιστα επισήμαναν πως ακόμα και οι πισίνες που κρίθηκαν κατάλληλες για το κοινό, δεν εφάρμοζαν σχολαστικά κάποιες παραμέτρους, με αποτέλεσμα να απειλείται η υγεία των ατόμων που τις επισκέπτονταν.

Στα περισσότερα δείγματα νερού βρέθηκε το βακτήριο Pseudonomas aeruginosa, το οποίο ευθύνεται για δερματικές παθήσεις και για μολύνσεις των αυτιών. Επιπλέον στα μολυσμένα νερά βρέθηκαν ίχνη από ιδρώτα, ούρα καθώς και απομεινάρια από σαμπουάν και κρέμες σώματος.

Οι ερευνητές τονίζουν πως οι πισίνες των spa αποτελούν πιο συχνό κέντρο μολύνσεων για τους ασκούμενους, συγκριτικά με τις πισίνες των αθλητικών κέντρων.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.