Πισίνες και spa στη Βρετανία δεν τηρούν τους κανόνες υγιεινής

Δε θα κολυμπούν πλέον οι Βρετανοί με ασφάλεια στις πισίνες των αθλητικών κέντρων, ούτε θα επισκέπτονται με τον ίδιο ενθουσιασμό τα health spa, αφού οι αναλύσεις 61 δειγμάτων νερού που πάρθηκαν από διάφορες πισίνες της χώρας οδήγησαν τους επιστήμονες στο συμπέρασμα πως δεν τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής.

Την έρευνα επιμελήθηκαν επιστήμονες από το Institute of Sport and Recreational Management, οι οποίοι μάλιστα επισήμαναν πως ακόμα και οι πισίνες που κρίθηκαν κατάλληλες για το κοινό, δεν εφάρμοζαν σχολαστικά κάποιες παραμέτρους, με αποτέλεσμα να απειλείται η υγεία των ατόμων που τις επισκέπτονταν.

Στα περισσότερα δείγματα νερού βρέθηκε το βακτήριο Pseudonomas aeruginosa, το οποίο ευθύνεται για δερματικές παθήσεις και για μολύνσεις των αυτιών. Επιπλέον στα μολυσμένα νερά βρέθηκαν ίχνη από ιδρώτα, ούρα καθώς και απομεινάρια από σαμπουάν και κρέμες σώματος.

Οι ερευνητές τονίζουν πως οι πισίνες των spa αποτελούν πιο συχνό κέντρο μολύνσεων για τους ασκούμενους, συγκριτικά με τις πισίνες των αθλητικών κέντρων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση