καταγμα κνημης | φυσιοθεραπεια βελονες κινδυνος | τοπαμακ και αδυνατισμα | ανανεωση αιματος | δοντι με αξονα

Γυμνάζουν οι δουλειές του σπιτιού; οι επιστήμονες διαφωνούνΔιαφωνούν οι επιστήμονες για το αν οι δουλειές του σπιτιού αποτελούν κατάλληλο μέσο άσκησης! Μπορεί λοιπόν προηγούμενη έρευνα να υποστήριζε πως το σκούπισμα, το πλύσιμο των πιάτων και το σίδερο δεν συμβάλλουν στη μυϊκή ενδυνάμωση του ατόμου, όμως μια πρόσφατη έρευνα έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα.

Επιστήμονες από το Flinders University αναφέρουν πως ο αριθμός των θερμίδων που μπορεί να καταναλώσει κανείς κατά την διάρκεια εκτέλεσης των καθημερινών του καθηκόντων εξαρτάται από την ένταση με την οποία εργάζεται και από την χρονική διάρκεια που αφιερώνει για την διεκπεραίωση αυτών των εργασιών.

Ειδικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οποία συμμετείχαν 24 άτομα, ηλικίας 40 - 50 ετών. Τους ζητήθηκε να αναλάβουν κάποια καθήκοντα, όπως το να πλύνουν παράθυρα, να φροντίσουν τον κήπο, να σκουπίσουν το σπίτι και κατέγραψαν τον αριθμό των θερμίδων που κατανάλωσαν κατά τη διάρκεια αυτών των εργασιών.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η πλειοψηφία των παραπάνω ατόμων κατανάλωνε τον ίδιο αριθμό θερμίδων με αυτόν που θα έκαιγε άμα έκανε αντίστοιχη προπόνηση στο γυμναστήριο, μέτριας έντασης. Η εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών στο σπίτι στην κατάλληλη ένταση και διάρκεια αυξάνουν την καρδιακή συχνότητα του ατόμου και κατά συνέπεια βελτιώνουν τη φυσική του κατάσταση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.