Γυμνάζουν οι δουλειές του σπιτιού; οι επιστήμονες διαφωνούν

Διαφωνούν οι επιστήμονες για το αν οι δουλειές του σπιτιού αποτελούν κατάλληλο μέσο άσκησης! Μπορεί λοιπόν προηγούμενη έρευνα να υποστήριζε πως το σκούπισμα, το πλύσιμο των πιάτων και το σίδερο δεν συμβάλλουν στη μυϊκή ενδυνάμωση του ατόμου, όμως μια πρόσφατη έρευνα έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα.

Επιστήμονες από το Flinders University αναφέρουν πως ο αριθμός των θερμίδων που μπορεί να καταναλώσει κανείς κατά την διάρκεια εκτέλεσης των καθημερινών του καθηκόντων εξαρτάται από την ένταση με την οποία εργάζεται και από την χρονική διάρκεια που αφιερώνει για την διεκπεραίωση αυτών των εργασιών.

Ειδικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οποία συμμετείχαν 24 άτομα, ηλικίας 40 – 50 ετών. Τους ζητήθηκε να αναλάβουν κάποια καθήκοντα, όπως το να πλύνουν παράθυρα, να φροντίσουν τον κήπο, να σκουπίσουν το σπίτι και κατέγραψαν τον αριθμό των θερμίδων που κατανάλωσαν κατά τη διάρκεια αυτών των εργασιών.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η πλειοψηφία των παραπάνω ατόμων κατανάλωνε τον ίδιο αριθμό θερμίδων με αυτόν που θα έκαιγε άμα έκανε αντίστοιχη προπόνηση στο γυμναστήριο, μέτριας έντασης. Η εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών στο σπίτι στην κατάλληλη ένταση και διάρκεια αυξάνουν την καρδιακή συχνότητα του ατόμου και κατά συνέπεια βελτιώνουν τη φυσική του κατάσταση.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση