Ασκηση και διατροφή κατά της παιδικής παχυσαρκίας

Αντικαταστήστε τα ανθυγιεινά σνακς με τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και φροντίστε το παιδί σας να συμμετέχει στην αγαπημένη του αθλητική δραστηριότητα, προκειμένου να διατηρήσει το σωματικό του βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα και να μην έρθει αντιμέτωπο με το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας, που ευθύνεται για την εμφάνιση πολλών ασθενειών στην ενήλικη ζωή.

Μια ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με την συστηματική ενασχόληση με την άσκηση μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της παιδικής παχυσαρκίας, υποστηρίζουν επιστήμονες από το Chinese University στο Χονγκ – Κονγκ, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνα τους στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Disease in Childhood.

Στην έρευνα συμμετείχαν 82 παιδιά ηλικίας 8 – 12 ετών. Χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ, όπου το πρώτο ακολούθησε ένα διατροφικό πρόγραμμα, ενώ το δεύτερο γκρουπ εκτελούσε παράλληλα και ένα προπονητικό πρόγραμμα. Η έρευνα είχε διάρκεια έξι εβδομάδες.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα παιδιά τα οποία τρέφονταν σωστά και αθλούνταν τακτικά διατηρούσαν το σωματικό βάρος σε καλύτερα επίπεδα, σε σχέση με τα παιδιά που ακολουθούσαν μόνο διατροφικό πρόγραμμα, απέχοντας από κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα.

Επιπλέον, τα παιδιά του δεύτερου γκρουπ είχαν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερίνης και χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος (BMI), συγκριτικά με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Τα κύρια αίτια της παιδικής παχυσαρκίας είναι η καθιστική ζωή, η αποχή από την άσκηση και οι λανθασμένες διατροφικές επιλογές.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση