εμβολιο ιλαρας μονοδυναμο | αυτοανοσο τι σημαινει | μινισκος | κοιλιακη ταχυκαρδια | απόστημα μαστός

Τα βρέφη ξεχωρίζουν με μεγαλύτερη ευκολία πρόσωπαΜην σας ξεγελά το ναζιάρικο βλέμμα ενός μωρού, ούτε τα αθώα του χαρακτηριστικά, αφού από την ηλικία των 6 μηνών ένα βρέφος μπορεί να ξεχωρίσει τα πρόσωπα που διακρίνει με μεγαλύτερη ευκολία απ' ότι οι ενήλικες. Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Sheffield και του Λονδίνου, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνα τους στο επιστημονικό περιοδικό Sheffield.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τις κινήσεις των ματιών κάποιων βρεφών την στιγμή που παρατηρούσαν μια σειρά από φωτογραφίες με ανθρώπους και πιθήκους και διαπίστωσαν πως τα μωρά μπορούσαν να ξεχωρίσουν τα διαφορετικά χαρακτηριστικά ακόμα και των πιθήκων. Αντίθετα, οι ενήλικες δεν είχαν αυτήν την ικανότητα.

Ακόμα και όταν οι επιστήμονες αναποδογύρισαν τις φωτογραφίες των πιθήκων, τα βρέφη κατάφεραν και πάλι να τους ξεχωρίσουν, προκαλώντας έκπληξη στους ειδικούς.

Με το πέρασμα όμως του χρόνου και την εξέλιξη κάποιων μηχανισμών του εγκεφάλου, τα μικρά παιδιά φαίνεται να χάνουν αυτήν την ικανότητα και να μην μπορούν να αντιληφθούν με τόση λεπτομέρεια τα διαφορετικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.