Νοσοκόμα κατηγορείται ότι σκότωσε 14 ασθενείς

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν εναντίον ολλανδής νοσοκόμας για τις δολοφονίες 14 βρεφών, παιδιών και ηλικιωμένων ασθενών σε τέσσερα νοσοκομεία της Χάγης, σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων χρόνων, ανακοίνωσαν σήμερα οι δημόσιοι κατήγοροι.

Η 40χρονη γυναίκα κατηγορείται ότι σκότωσε πέντε παιδιά και εννιά ηλικιωμένους που είχε αναλάβει να φροντίζει, δίνοντάς τους θανατηφόρες δόσεις φαρμάκων, όταν δούλευε σε διάφορα νοσοκομεία, το διάστημα από τον Φεβρουάριο του 1997 ως τον Σεπτέμβριο 2001.

Η νοσοκόμα, που κατηγορείται επίσης και για τέσσερις απόπειρες δολοφονίας, θα προσαχθεί σε δίκη τον Ιούνιο στην Χάγη. Ανάμεσα στα θύματά της ήταν βρέφη μικρότερα των 12 μηνών και 90χρονοι ηλικιωμένοι, διευκρίνισε η εισαγγελία της Χάγης.

Η νοσοκόμα, το όνομά της οποίας δεν αποκαλύφθηκε, κατηγορείται ακόμα για πλαστογράφηση διπλωμάτων σχολών που την έκανε για να φαίνεται ότι είχε την απαραίτητη ιατρική εκπαίδευση. Κατηγορείται ότι σκότωνε τους ασθενείς της σε ένα παιδικό νοσοκομείο και στο ιατρείο μιας φυλακής.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση