ταχυκαρδίες αίτια | εξογκωμα στα χειλη του αιδιου | εξαρτημένη διαταραχή προσωπικότητας | βαγοτονία ορισμός

Οι κολακείες αρέσουν σε όλουςΗ πλειοψηφία των ατόμων αρέσκεται στα κομπλιμέντα, ανεξάρτητα με το εάν το περιεχόμενο τους είναι αληθινό ή ψεύτικο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Personality and Social Psychology. Ενας καλός λόγος και μια κολακεία δείχνει να βελτιώνει τη ψυχολογική διάθεση του ατόμου, καθώς επίσης αυξάνει την αυτοπεποίθηση του.

Οι ειδικοί λοιπόν επισημαίνουν πως η αντίδραση των περισσότερων ατόμων στα κομπλιμέντα των συνανθρώπων τους είναι θετική και μάλιστα η πλειοψηφία αυτών αδιαφορεί για τα κίνητρα με τα οποία λέγονται αλλά και για την αξιοπιστία του περιεχόμενού τους.

Οι επιστήμονες τονίζουν πως το συχνό άκουσμα κολακειών πρέπει να προβληματίζει τους αποδέκτες και τους προτείνει να προσπαθούν να κρίνουν αντικειμενικά το περιεχόμενο τους και να αναζητούν τους πραγματικούς λόγους διατύπωσης των συγκεκριμένων κομπλιμέντων.

Τα ωραιοποιημένα λόγια έχουν συχνά παραπλανητικό σκοπό και στοχεύουν στον απροσανατολισμό ενός ατόμου, προκειμένου να επιτευχθούν κάποια συμφέροντα. Παρ' όλο που οι κολακείες δεν είναι πάντοτε κακοπροαίρετες, εντούτοις όλοι πρέπει να είναι προσεκτικοί στο άκουσμα τους και να τις κρίνουν αντικειμενικά.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.