επιπεφυκότα | αναλγητικα ρευματα για πονους περιοδου | αρυθμιες | ηπατωμα | γενετικό σύστημα του άνδρα

Εντατικοποίηση των ελέγχων από τον ΕΦΕΤ ενόψει ΠάσχαΣτα πλαίσια της εντατικοποίησης των ελέγχων της αγοράς ενόψει του Πάσχα, κλιμάκιο επιθεωρητών του ΕΦΕΤ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας εντόπισε αποθήκη ζαχαρωδών προϊόντων, που λειτουργούσε χωρίς άδεια και διακινούσε προϊόντα με παραποίηση των ημερομηνιών διατηρησιμότητας που προορίζονταν για κατανάλωση από μικρά παιδιά.

Δεσμεύτηκαν και καταστράφηκαν ήδη μεγάλες ποσότητες από σοκολατένια αυγά και διάφορα ζαχαρώδη (2.850 Kgr), στα οποία υπήρχε αλλοίωση των οργανοληπτικών τους χαρακτήρων και ήταν ακατάλληλα προς βρώση, ενώ δεσμεύτηκαν και 1.694 Kgr από διάφορα ζαχαρώδη προϊόντα με παραποιημένες ημερομηνίες λήξεως.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΦΕΤ συνεχίζει τους ελέγχους για τον εντοπισμό των σημείων λιανικής πώλησης που διακινήθηκαν, πιθανόν, αυτά ή ανάλογα προϊόντα προερχόμενα από την παραπάνω επιχείρηση.

Ο ΕΦΕΤ συνιστά στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την αγορά τροφίμων, σε ότι αφορά την επισήμανση και ιδιαίτερα τις ημερομηνίες λήξεως ακόμη και για την κατηγορία των μη ευαλλοίωτων τροφίμων, για τα οποία δεν υπάρχει υποχρέωση αναγραφής λεπτομερούς ημερομηνίας λήξεως, αλλά η γενική ένδειξη "ανάλωση πριν από ………" (ή "best before ……."). Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίδεται κατά την αγορά "χύδην" προϊόντων και να προτιμούνται τα σταθερά σημεία πώλησης και όχι πλανόδιοι μικροπωλητές.

Τέλος, σε ότι αφορά την πρόσφατη απαγόρευση εισαγωγής, χρήσης και διάθεσης του πρόσθετου Ε 425 όταν χρησιμοποιείται σε καραμέλες - ζελέ ή "ζελεδομπουκίτσες", επισημαίνουμε, ότι από τους μέχρι σήμερα ελέγχους του ΕΦΕΤ δεν εντοπίστηκαν τέτοια προϊόντα στην Ελληνική αγορά.

Όπως ήδη τονίσαμε σε Εγκύκλιο και σε Δελτίο Τύπου μας στις 11.04.2002 δεν πρόκειται για γενική απαγόρευση όλων των ζελέδων ή των ζελέδων - καραμέλας, που κυκλοφορούν στην αγορά, αλλά μόνο για μία ειδική κατηγορία, η οποία περιέχει το συγκεκριμένο πρόσθετο και η οποία σε μία ενιαία αγορά όπως η Ευρωπαϊκή, μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς τελωνειακούς περιορισμούς.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.