κοκκιωμάτωση wegener | ταχυτητα καθιζησης ερυθρων | αίτια διιδρωματικής υπεζωκοτικής συλλογής

Δεν υπάρχει επιδημία στην Κρήτη. Σε επαγρύπνηση ΠεΣΥ και ΚΕΕΛΔεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει την ύπαρξη επιδημίας στο νησί. Παρ’ όλα αυτά, οι υπηρεσίες του ΠεΣΥ σε συνεργασία με το ΚΕΕΛ διατηρούν συνεχή επαγρύπνηση και επιδημιολογική επιτήρηση. Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του ΠεΣΥ Κρήτης κ. Βασίλης Μπαρδής μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΠεΣΥ Κρήτης με αφορμή τα δυο θανατηφόρα περιστατικά που εκδηλώθηκαν με οξεία φλεγμονώδη μυοκαρδίτιδα.

Στη συζήτηση, υπό την προεδρία του ΠεΣΥ Κρήτης με συμμετοχή του Εργαστηρίου κλινικής Βακτηριολογίας Ζωονόσων και Γεωγραφικής Ιατρικής της Διευθυνσης Δημόσιας Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, συμμετείχε και κλιμάκιο του ΚΕΕΛ (Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων). Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε : "Μετά την ενδελεχή και διεξοδική εξέταση όλων των μέχρι τώρα ιατρικών και επιδημιολογικών δεδομένων κατέληξε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει την ύπαρξη επιδημίας στο νησί. Παρ’ όλα αυτά, οι υπηρεσίες του ΠεΣΥ σε συνεργασία με το ΚΕΕΛ διατηρούν συνεχή επαγρύπνηση και επιδημιολογική επιτήρηση".

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας κου Αλέκου Παπαδόπουλου, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου κος Θεμ. Σαπουνάς και κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (Κ.Ε.Ε.Λ.), αποτελούμενο από δύο Επιδημιολόγους - Λοιμωξιολόγους, μετέβησαν στην Κρήτη προκειμένου να διερευνήσουν περαιτέρω την αιτιολογία και τα χαρακτηριστικά των αιφνίδιων θανατηφόρων περιστατικών, που συνέβησαν στο νησί και συνδέθηκαν με ιογενή λοίμωξη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.