μαντου τεστ θετικο | υπερπλασια | ποσες θερμιδες ειναι ενα κιλο | θεραπεια ευερεθιστου εντερου

Παγκόσμια μείωση των περιστατικών πολιομυελίτιδαςΟ αριθμός των περιστατικών πολιομυελίτιδας μειώνεται σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (US Centers for Disease Control and Prevention CDCs) που δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη, στο εβδομαδιαίο περιοδικό των CDCs, Morbidity and Mortality Weekly Report.

To 2001 καταγράφθηκαν 473 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα περιστατικά πολιομυελίτιδας, ενώ το 2000 καταγράφθηκαν 719 περιστατικά. Σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό περιστατικών του 1988, αριθμός αυτός παρουσιάζει μείωση κατά 99%.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο ιός που προκαλεί την πολιομυελίτιδα είναι ενδημικός και εντοπίζεται σήμερα σε μόλις 10 χώρες του κόσμου, ενώ το 1988, όπου και άρχισε η προσπάθεια για την εκρίζωση της νόσου, εντοπιζόταν σε 125 χώρες.

Το 2001, ο ιός εντοπίστηκε σε επτά Αφρικανικές και τρεις Ασιατικές χώρες και από αυτές μόνο η Νιγηρία, η Ινδία και το Πακιστάν θεωρούνται ως βασικές χώρες επιπολασμού της νόσου.

Στις χώρες της Αμερικής και της περιοχής του Δυτικού Ειρηνικού έχει δηλωθεί εκρίζωση της νόσου. Κάποιες περιπτώσεις που σημειώθηκαν στην Αϊτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία το 2001, προήλθαν από μετάλλαξη ιού από το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας που λαμβάνεται από το στόμα και προκάλεσε προβλήματα σε μη εμβολιασμένα άτομα.

Στις ανεπτυγμένες χώρες το εμβόλιο που χορηγείται στα παιδιά είναι σε ενέσιμη μορφή και περιέχει απενεργοποιημένους ιούς. Το εμβόλιο που χορηγείται από το στόμα περιέχει ζωντανούς αποδυναμωμένους ιούς, και χρησιμοποιείται στις αναπτυσσόμενες χώρες γιατί είναι πιο δραστικό.

Το 2000 η παγκόσμια κάλυψη με το εμβόλιο που χορηγείται από το στόμα έφτανε το 82% σε παιδιά ηλικίας μικρότερης του ενός έτους, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η αντίστοιχη κάλυψη στις δέκα χώρες που ενδημεί ο ιός ήταν κάτω από 50%.

Ο στόχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι η παγκόσμια εκρίζωση της νόσου, και στη συνέχεια την εφαρμογή νέας στρατηγικής η οποία ήδη εφαρμόζεται στις 110 χώρες όπου έχει ήδη εκριζωθεί η νόσος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.