Αρνητικά τα γαλλικά τεστ για prions στο μυϊκό ιστό

Αρνητικά ήταν τα τεστ του Γαλλικού φορέα για την ασφάλεια των τροφίμων (AFSSA), καθώς δεν ανιχνεύτηκαν οι πρωτεΐνες (prions), οι οποίες προκαλούν την ασθένεια των τρελών αγελάδων, στο μυϊκό ιστό μολυσμένου μοσχαριού.

Οι Γάλλοι επιστήμονες εξέτασαν το μυϊκό ιστό από μοσχάρι, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αμερικανικής έρευνας, σύμφωνα με την οποία ανιχνεύτηκαν prions, στο μυϊκό ιστό ποντικιών τα οποία είχαν μολυνθεί με την ασθένεια σε εργαστηριακό περιβάλλον.

Ο ASFSSA ανακοίνωσε επίσης ότι τα αποτελέσματα για την ανίχνευση prions σε μυϊκό ιστό προβάτων, κατσικιών και ποντικών ήταν επίσης αρνητικά.

Οι επιστήμονες εξέτασαν δείγματα από μυϊκό, νευρικό και λεμφικό ιστό από ένα μοσχάρι, τέσσερα ποντίκια και δύο πρόβατα, όλα μολυσμένα με το prion που προκαλεί τη σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια (BSE).

Επιπρόσθετα εξέτασαν δείγματα από αιγοπρόβατα τα οποία είχαν μολυνθεί από scarpie, τη νόσο που πλήττει τα αιγοπρόβατα και σχετίζεται με τη σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γαλλικός φορέας, τα αποτελέσματα αυτά συμφωνούν με τα αποτελέσματα όλων των προηγούμενων ερευνών για τον τρόπο μετάδοσης της νόσου των τρελών αγελάδων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση