υπερπλασια φλοιου επινεφριδιων κ περιοδος | διαπλαστικη συσκευη ορασεως | αιμαγγειωμα συκωτι

Ψευδάργυρος και φυλλικό οξύ κατά της υπογονιμότηταςΘεραπεία με συμπληρώματα ψευδάργυρου και φυλλικού οξέος μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων σε άνδρες με προβλήματα γονιμότητας, όπως προκύπτει από μελέτη Ολλανδών επιστημόνων, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στο τεύχος Μαρτίου του επιστημονικού περιοδικό Fertility and Sterility.

Επιστήμονες από το Ιατρικό Κέντρο του πανεπιστημίου Nijmegen, στην Ολλανδία, μελέτησαν περίπου 100 άνδρες με προβλήματα υπογονιμότητας, άγνωστης αιτιολογίας και μία ομάδα από άνδρες χωρίς πρόβλημα. Για μία περίοδο 26 εβδομάδων άνδρες και από τα δύο γκρουπ λάμβαναν καθημερινές δόσεις από φυλλικό οξύ με ψευδάργυρο ή μόνο φυλλικό οξύ ή μόνο ψευδάργυρο ή εικονικό σκεύασμα (placebo).

Μετά την περίοδο της θεραπείας, οι άνδρες με τα προβλήματα υπογονιμότητας, που έλαβαν ψευδάργυρο μαζί με φυλλικό οξύ, σημείωσαν 74% αύξηση στον αριθμό των σπερματοζωαρίων, με μικρή παράλληλη αύξηση στον αριθμό των μη φυσιολογικών σπερματοζωαρίων.

Οι άνδρες που δεν είχαν προβλήματα γονιμότητας σημείωσαν μικρή αύξηση στον αριθμό των σπερματοζωαρίων, όταν έλαβαν ψευδάργυρο μαζί με φυλλικό οξύ ή μόνο ψευδάργυρο.

Η ανδρική υπογονιμότητα οφείλεται σε πολλούς παράγοντες συμπεριλαμβανομένων και των γενετικών. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μελέτες σε πειραματόζωα έχουν δείξει ότι η διατροφή επηρεάζει την παραγωγή σπερματοζωαρίων, αν και δεν έχει ξεκαθαριστεί ποια θρεπτικά συστατικά παίζουν τον βασικό ρόλο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.