διοισοφάγειο υπερηχογράφημα καρδιάς | φλεγμονη και αιμοπτυση | μολυνσεις matiwn λογω φακων επαφης | στιγμα

Προεδρικό διάταγμα για χορήγηση γονικής άδειας στους ναυτικούςΓονική άδεια καθιερώνεται σε ναυτικούς που εργάζονται σε εμπορικά πλοία, μετά από σχετικό προεδρικό διάταγμα που υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης.

Γονική άδεια, σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα, μπορεί να παίρνει κάθε γονέας εφόσον έχει συμπληρώσει συνολική θαλάσσια υπηρεσία τουλάχιστον δέκα μηνών σε εμπορικό πλοίο ή σε πλοία του ίδιου πλοιοκτήτη. Η άδεια είναι χωρίς αποδοχές και έξοδα παλιννόστησης και συνολικής διάρκειας έως τριών μηνών. Και μέχρι το τέκνο να συμπληρώσει την ηλικία των πέντε ετών.

Ο ναυτικός πρέπει να ενημερώσει για την επιθυμία του και το χρόνο που θέλει την άδεια, τον πλοίαρχο ή τον πλοιοκτήτη τουλάχιστον 15 ημέρες πριν, εφόσον το πλοίο εκτελεί πλόες εσωτερικού και ένα μήνα πριν, εφόσον το πλοίο εκτελεί διεθνείς πλόες. Η άδεια μπορεί να παρέχεται συνολικά ή κατά διαστήματα διάρκειας τουλάχιστον ενός μηνός το καθένα.

Ο πλοίαρχος ή ο πλοιοκτήτης μπορούν να αναβάλουν τη χορήγηση της άδειας στην περίπτωση που αποδεδειγμένα δεν είναι δυνατή η εξεύρεση αντικαταστάτη του εργαζόμενου ναυτικού και κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο σε εργαζόμενους σε δρομολογημένα επιβατηγά ακτοπλοϊκά πλοία και τουριστικά.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.