βελονισμός διακοπή καπνίσματος | υστεροτοκια πονος | μαντού | βηματοδότης | πως αντιμετωπίζεται η υπόταση

Εξυπνα ρούχα για όλες τις περιστάσειςΕξυπνα ρούχα τα οποία θα προστατεύουν όσους τα φορούν από τραυματισμούς, θα κάνουν "διάγνωση" ασθενειών και θα είναι ζεστά ή δροσερά και στεγνά, ανάλογα με την περίσταση, ισχυρίζονται ότι θα κατασκευάσουν πολύ σύντομα Αυστραλοί επιστήμονες.

Οπως δήλωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του CSIRO, Δρ. Μπάρι Χόλκομπ, τα ενδύματά αυτά θα είναι συνέχεια του σώματός μας και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και των δραστηριοτήτων μας, προσθέτοντας ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια επανάσταση στο χώρο της ένδυσης.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες των επιστημόνων τα υπό κατασκευήν υφάσματα θα περιέχουν ειδικά πλαστικά μικροσκοπικά εξαρτήματα που δεν θα ξεχωρίζουν από το υπόλοιπο ύφασμα και τα οποία θα μπορούν να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια.

Το "επαναστατικό ύφασμα" θα διαθέτει και μη-διακριτές "ευαίσθητες ίνες" που θα αντιδρούν στην ζέστη, την υγρασία και το ψύχος και θα δίνουν ανάλογες "εντολές" στο υπόλοιπο ύφασμα που θα "προσαρμόζεται" στις περιστάσεις.

Ο Δρ. Χόλκομπ είπε ότι οι ειδικές ίνες αν βραχούν εξωτερικά θα δίνουν εντολή για να γίνει το ύφασμα "αδιάβροχο" ενώ αν εντοπίζουν υγρασία στο εσωτερικό, που θα οφείλεται σε ιδρώτα, θα κάνουν το ρούχο δροσερό.

Το μέλλον ανήκει σ΄ αυτά τα ηλεκτρονικά ρούχα που θα είναι, όμως, όπως τα υπόλοιπα ρούχα, θα πλένονται και θα σιδερώνονται" είπε ο Αυστραλός ερευνητής.

Ο ίδιος είπε ότι ήδη βρίσκονται υπό κατασκευή και αθλητικά ενδύματα τα οποία θα προφυλάσσουν αθλητές από τραυματισμούς και άλλα τα οποία θα μπορούν να εντοπίζουν καρδιακές παθήσεις, δερματολογικά προβλήματα κ.α.

"Μερικά από τα ρούχα αυτά θα διατίθενται στο εμπόριο σε πέντε χρόνια και άλλα σε 15 με 20 χρόνια" είπε ο Δρ. Χόλκομπ προσθέτοντας ότι μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν και οι ένοπλες δυνάμεις.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.