εμβολιο πνευμονιοκοκκου | ο ρολος της οικογενειας | σκωληκοειδίτιδα | συμπτωματα hiv στο στομα

Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισοΟι μητέρες μπορούν να ρίχνουν και "καμιά στον ποπό" του παιδιού τους, καθώς όταν υπάρχει αγάπη και ζεστασιά, το γεγονός δεν εκλαμβάνεται από το παιδί ως απόρριψη, σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Marriage and Family.

Ωστόσο οι γονείς θα πρέπει να διαχωρίζουν την κίνηση αυτή από τη βία που ασκείται συχνά στα παιδιά σαν μέσο τιμωρίας και η οποία είναι σίγουρα επιβλαβής για το παιδί.

Οι επιστήμονες από το κέντρο ανάπτυξης και εξέλιξης του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ μελέτησαν περίπου 2.000 παιδιά για μία περίοδο έξι ετών, αρχίζοντας από την ηλικία των 4-5 ετών.

Κάθε δύο χρόνια οι μητέρες δήλωναν το πόσο συχνά "χτυπούσαν" τα παιδιά τους και στη συνέχεια χώριζαν τα παιδιά σε κατηγορίες με κριτήρια την επιθετικότητα τους, το αν μπορούσαν να συγκεντρωθούν, το άγχος τους και τη μελαγχολία τους.

Οι επιστήμονες έλαβαν επίσης υπόψη τους το φύλο, αλλά και το οικογενειακό εισόδημα, παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τη συμπεριφορά του παιδιού.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι αν και τα παιδιά τα οποία οι μητέρες τα χτυπούσαν στον πισινό πολύ συχνά παρουσίαζαν περισσότερα προβλήματα συμπεριφοράς, τα παιδιά τα οποία ναι μεν η μητέρα τα χτυπούσε, αλλά τους παρείχε ταυτόχρονα έντονη συναισθηματική υποστήριξη δε παρουσίαζαν προβλήματα συμπεριφοράς.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.