Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο

Οι μητέρες μπορούν να ρίχνουν και “καμιά στον ποπό” του παιδιού τους, καθώς όταν υπάρχει αγάπη και ζεστασιά, το γεγονός δεν εκλαμβάνεται από το παιδί ως απόρριψη, σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Marriage and Family.

Ωστόσο οι γονείς θα πρέπει να διαχωρίζουν την κίνηση αυτή από τη βία που ασκείται συχνά στα παιδιά σαν μέσο τιμωρίας και η οποία είναι σίγουρα επιβλαβής για το παιδί.

Οι επιστήμονες από το κέντρο ανάπτυξης και εξέλιξης του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ μελέτησαν περίπου 2.000 παιδιά για μία περίοδο έξι ετών, αρχίζοντας από την ηλικία των 4-5 ετών.

Κάθε δύο χρόνια οι μητέρες δήλωναν το πόσο συχνά “χτυπούσαν” τα παιδιά τους και στη συνέχεια χώριζαν τα παιδιά σε κατηγορίες με κριτήρια την επιθετικότητα τους, το αν μπορούσαν να συγκεντρωθούν, το άγχος τους και τη μελαγχολία τους.

Οι επιστήμονες έλαβαν επίσης υπόψη τους το φύλο, αλλά και το οικογενειακό εισόδημα, παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τη συμπεριφορά του παιδιού.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι αν και τα παιδιά τα οποία οι μητέρες τα χτυπούσαν στον πισινό πολύ συχνά παρουσίαζαν περισσότερα προβλήματα συμπεριφοράς, τα παιδιά τα οποία ναι μεν η μητέρα τα χτυπούσε, αλλά τους παρείχε ταυτόχρονα έντονη συναισθηματική υποστήριξη δε παρουσίαζαν προβλήματα συμπεριφοράς.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση