χρονια αποφρακτικη πνευμονοπαθεια συμπτωματα | χτυπημα στη μυτη | κροταφικη αρτηριτιδα | ογκοι των κολπων

Σημαντικός ο ρόλος των ΜΜΕ στον πόλεμο κατά των ναρκωτικώνΤην εκτίμηση ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) αποτελούν σημαντική πηγή πληροφόρησης των πολιτών για τα ναρκωτικά και ότι η σωστή λειτουργία τους μπορεί να παίξει αποφασιστικό ρόλο στην αύξηση της ευαισθητοποίησης των πολιτών σε μια σειρά κοινωνικών προβλημάτων, εξέφρασε ο Γενικός Διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ) κ. Ανδρέας Χριστοδουλίδης σε ομιλία του στη Διημερίδα που διοργάνωσε ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) με θέμα "Ναρκωτικά - Μύθοι και Πραγματικότητα".

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι με την καθιέρωση της συχνής ροής των προληπτικών ρεπορτάζ, ο δημοσιογράφος καθοδηγεί σε μεγάλο βαθμό ακόμη και τις αποφάσεις του αναγνώστη, τηλεθεατή ή ακροατή, προσθέτοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται οι ειδήσεις που αφορούν εγκληματικές δραστηριότητες επιδρά - θετικά ή αρνητικά - στη δημόσια συζήτηση για αυτά, διαδραματίζοντας το δικό τους ρόλο στη χάραξη των πολιτικών που θα επιλεγούν.

Τα ΜΜΕ, ανέφερε, δύσκολα μπορούν να επιβάλουν μια άποψη, ευκολότερα όμως ισχυροποιούν ή αλλάζουν γνώμες και απόψεις που ήδη υπάρχουν στο κοινωνικό σύνολο.

Ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε και την εκτίμηση ότι τα ΜΜΕ επηρεάζουν μακροπρόθεσμα τις μάζες και αναφερόμενος στη νέα μορφή των ΜΜΕ της συνεχούς ροής και της on-line μετάδοσης, είπε ότι τα μετατρέπει σε τμήμα της καθημερινής μας ζωής σε όλες της τις εκφάνσεις, δυναμώνοντας έτσι ακόμη πιο πολύ το ρόλο τους.

Ο κ. Χριστοδουλίδης στην εισήγησή του στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που είχε ως θέμα "Ο ρόλος και οι ευθύνες των ΜΜΕ" στο ζήτημα των ναρκωτικών, επεσήμανε ότι αν και τα ναρκωτικά αποτελούν ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα πολλών κοινωνιών, μεταξύ των οποίων της ελληνικής και κυπριακής, δεν γνωρίζει την ύπαρξη έρευνας σε Ελλάδα και Κύπρο που να αποτυπώνει την τάση του συνόλου των ΜΜΕ στο υπό συζήτηση θέμα των ναρκωτικών.

Πρόσθεσε ότι οι έρευνες συνήθως αναφέρονται στην αύξηση των χρηστών και στις πολιτικές απεξάρτησης που ακολουθούνται, εν αντιθέσει με πολλές χώρες οι οποίες έχουν διεξαγάγει έρευνες σχετικά με την εμπλοκή των ΜΜΕ στο γενικότερο ζήτημα των ναρκωτικών, όπως για παράδειγμα την Αυστραλία και το Χονγκ Κονγκ.

Ειδικότερα για τα ναρκωτικά, είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, τα ΜΜΕ θα μπορούσαν να παίξουν σημαντικό ρόλο αν υπήρχε μια συνεργασία ανάμεσα στους δημοσιογράφους, τους ειδικούς επιστήμονες και τους γονείς για να προσφερθεί υλικό που όχι μόνο θα ενημερώσει, αλλά και
θα ψυχαγωγήσει τους νέους, μιας και το ψυχαγωγικό στοιχείο είναι το "τρικ", όπως είπε, για να κερδίσουμε την προσοχή τους.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.