εκτακτες συστολες | ποτε κοινωνικοποιούνται τα παιδιά | δεμοδηκωση σκυλου | δυσπαρευνια συμπτωματα

Αναδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής ΦροντίδαςΣε ένα ιδιότυπο αγώνα δρόμου ίσως εξελιχθεί η δημιουργία ενός κέντρου για την προώθηση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρίες. Η σχετική πρόταση νόμου τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, η οποία τέθηκε προς επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, δεν έγινε αποδεκτή από τον παριστάμενο υφυπουργό Εσωτερικών Σταύρο Μπένο, όχι διότι υπάρχει αντίθεση της κυβέρνησης στις προτάσεις των βουλευτών Τ. Μαντέλη, Π. Κουρουμπλή και Φρ. Παπαδέλη, αλλά διότι ήδη προωθείται νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, με τίτλο «Αναδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας" στο οποίο θα περιλαμβάνεται ένα Εθνικό Παρατηρητήριο για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες. Το νομοσχέδιο είναι ταυτόσημο με την πρόταση νόμου των βουλευτών και βρίσκεται στη διαδικασία της συλλογής υπογραφών από τους συναρμόδιους υπουργούς είπε ο κ. Μπένος.

Σημασία πάντως έχει ότι το σύνολο των βουλευτών - μελών της επιτροπής δεν αμφισβήτησε τις προθέσεις των βουλευτών, και μόνο το ΚΚΕ εξέφρασε σοβαρότατες επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα της πρότασης νόμου "Για τα δικαιώματα πρόσβασης και την ίδρυση Κέντρου Εξίσωσης Ευκαιριών για ’τομα με Ειδικές Ανάγκες".

Εκ μέρους των προτεινόντων, ο κ. Μαντέλης σημείωσε την ανάγκη εναρμόνισης της χώρας μας με τις διεθνείς διακηρύξεις για τα άτομα με αναπηρίες, ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι υτα κονδύλια του προτεινόμενου κέντρου δεν υπάγονται στον κρατικό προϋπολογισμό και ο κ. Παπαδέλης ότι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται μια πολιτεία στα άτομα με αναπηρίες δείχνει πόσο πολιτισμένη είναι.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Α. Χωρέμης συνέδεσε την ανάγκη δημιουργίας του κέντρου με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και την Παραολυμπιάδα των Αθηνών ενώ ο εισηγητής της ΝΔ Γ. Κωνσταντόπουλος είπε ότι η πρόταση βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση ωστόσο δεν αντιμετωπίζει θέματα περιφερειακών και ατομικών ιδιαιτεροτήτων. Ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης είπε ότι η μη κατοχύρωση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρίες, δεν οφείλεται στην έλλειψη διακηρύξεων ή της πρότασης νόμου αλλά στην έλλειψη κυβερνητικής βούλησης και στη μείωση των αναγκαίων κονδυλίων.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.