υποκνημιδιοσ μυσ | σχεση φλεβων στα χερια και καρδια | πως διαβαζεται το μαντου | polipodas edero

Ηταν προδιαγεγραμμένος ο θάνατος του Βασιλιά του Ροκ;Ο Ελβις Πρίσλεϋ όταν γεννήθηκε ήταν ελλιποβαρής και τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε μέσα στη φτώχεια. Τα στοιχεία αυτά συνέβαλλαν στο να έχει αυξημένο κίνδυνο να πεθάνει από κάποιο καρδιακό νόσημα, σύμφωνα με τον καθηγητή επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Bristol κ. George Davey Smith.

Πράγματι ο Βασιλιάς του Ροκ πέθανε στις 16 Αυγούστου του 1977, σε ηλικία 42 ετών, από καρδιακή αρρυθμία. Την περίοδο του θανάτου του ήταν ιδιαίτερα παχύσαρκος και έπαιρνε πάρα πολλά φάρμακα, στοιχεία που σύμφωνα με τους γιατρούς συνέβαλαν στον θάνατο του.

Ομως, σύμφωνα με τον κ. Davey Smith, τα ελλιποβαρή νεογνά τα οποία αργότερα γίνονται παχύσαρκοι ενήλικες, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν από κάποιο καρδιακό πρόβλημα.

Επιπλέον επισημαίνει ο κ. Davey-Smith, ως παιδί ο Ελβις έζησε σε συνθήκες σκληρής φτώχιας, στοιχείο που τριπλασιάζει τον παραπάνω κίνδυνο. Ερευνες στις οποίες έχουν συμμετάσχει χιλιάδες άνθρωποι έχουν αποδείξει την συσχέτιση αυτή.

Ετσι αν και δεν μπορεί να πει κανείς ότι ο Ελβις Πρίσλεϋ ήταν μοιραίο να πεθάνει από κάποιο καρδιακό νόσημα, σίγουρα ο κύβος είχε ριφθεί, δήλωσε χαρακτηριστικά στο BBC, το μέλος της Αυστραλιανής Καρδιολογικής Εταιρείας, κ. Andrew Tonkin.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.