οροαρνητικη σπονδυλαρθριτιδα | δοντια απονευρωση | πηγες ελαστινης | μηνισκος | αντισωματα κυτταρομεγαλοιου igm

Τηλέ - ύπνωση με τη βοήθεια videolinkΗ ύπνωση εξ΄ αποστάσεως, με την βοήθεια videolink, αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σκωτία, καθώς σύμφωνα με έρευνα, οι ασθενείς, κυρίως απομακρυσμένων περιοχών, προτιμούν να υποβληθούν σε αυτή, παρά να μεταβούν στην πόλη όπου εργάζεται ο γιατρός τους.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από την κλινική ψυχολόγο στο νοσοκομείο Royal Cornhill στο Aberdeen, κ. Susan Simpson, είχε σαν στόχο να διαπιστώσει κατά πόσο η τηλε-ύπνωση είναι εξίσου αποτελεσματική ως θεραπεία, με την ύπνωση στην οποία υποβάλλεται ο ασθενής στο ιατρείο.

Στην μελέτη πήραν μέρος 6 ασθενείς που υπέφεραν από αϋπνία, διάφορες φοβίες ή ψυχογενείς διαταραχές της διατροφής (νευρική ανορεξία, βουλιμία). Με τη βοήθεια του videolink, οι ασθενείς έβλεπαν και άκουγαν την γιατρό τους σε μία οθόνη στην πόλη Lerwick, ενώ η ίδια βρισκόταν και επικοινωνούσε μαζί τους στο Aberdeen.

Οι ασθενείς, όχι μόνο αισθάνονταν καλύτερα μετά από την θεραπεία, αλλά είχαν περισσότερη αυτοπεποίθηση και ένοιωθαν πιο άνετα, σε σχέση με το αν ήταν πρόσωπο με πρόσωπο με τον γιατρό τους.

Η κ. Simpson επισημαίνει ότι η έρευνα αυτή αποδεικνύει τις δυνατότητες της τηλε-ιατρικής, καθώς ασθενείς που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές ή ακόμα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, μπορούν να υποβληθούν σε θεραπείες, που για διάφορους λόγους δεν έχουν πρόσβαση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.