θεραπεια σχιζοφρενειας | εχω συχνοουρια | επιπλοκες τροφοβλαστη | μικροβια ιοι | έχω ταχυκαρδια που οφειλεται

Big Brother μ' άσπρη μπλούζαΜε κάμερες που ελέγχουν όλες τις κινήσεις μέσα στο σπίτι, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και με τη συνεργασία ειδικού προγράμματος που παίρνει στοιχεία από το "έξυπνο σπίτι", θα είναι δυνατός ο έλεγχος ατόμων που υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ ή οστεοαρθρίτιδα και να εντοπίζουν συμπτώματα τα οποία συχνά παραβλέπονται. Το συγκεκριμένο ερευνητικό πρόγραμμα δοκιμάζεται για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα, από το κέντρο έρευνας αυτοματοποιημένης ιατρικής (The Medical Automation Research Center) στις ΗΠΑ. Παρακολουθώντας όλες τις λειτουργίες σε διάφορα μέρη του σπιτιού όπως η κουζίνα, το "έξυπνο σπίτι" μπορεί να εντοπίσει μικρές αλλαγές στη συμπεριφορά του κάτοικου του σπιτιού όπως για παράδειγμα αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες.

Πιθανόν στο μέλλον να μπορεί να "βλέπει" αν το υπερτασικό άτομο λαμβάνει καθημερινά το χάπι της πίεσης, ή αν κάποιο άτομα τρώει καθημερινά την απαραίτητη ποσότητα λαχανικών (από τα bar codes στις συσκευασίες των τροφίμων).

Με άλλους αισθητήρες οι οποίοι θα βρίσκονται στο ύψος των ποδιών θα είναι δυνατή η παρακολούθηση του τρόπου που περπατάει το άτομο μέσα στο σπίτι.

Ενα τέτοιο σύστημα παρακολούθησης της κατάστασης της υγείας θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για τα εκατομμύρια άτομα τρίτης ηλικίας που ζουν μόνα τους σε δικό τους σπίτι, και δεν υπάρχει κάποιος να τους προσέχει σε καθημερινή βάση.

Ωστόσο πιθανόν να προκύπτουν θέματα προσωπικών δεδομένων, όπως για παράδειγμα το ποιός ή ποιοί θα έχουν πρόσβαση στα στοιχεία που θα συλλέγει ένα τέτοιο σπίτι.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.