Παρακολούθηση της καρδιακής λειτουργίας μέσω Internet

Ενα νέο λογισμικό το οποίο θα επιτρέπει στους γιατρούς να παρακολουθούν, μέσω του διαδικτύου, τους ασθενείς οι οποίοι έχουν ειδικά υποδόρια εμφυτεύματα για τη ρύθμιση της καρδιακής λειτουργίας, ενέκρινε ο οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), σύμφωνα με ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρείας Medtronic Inc.

Οι ασθενείς θα συγκεντρώνουν πληροφορίες σχετικά τη λειτουργία της καρδιάς, κρατώντας μία ειδική ράβδο στο στήθος, η οποία θα λαμβάνει τα σήματα μέσω ραδιοσυχνότητας. Η ράβδος είναι συνδεδεμένη με καλώδιο, το οποίο μεταδίδει τα σήματα αυτά μέσω απλής τηλεφωνικής γραμμής, στο server της εταιρίας.

Ο θεράπων ιατρός θα έχει πρόσβαση σε όλα αυτά τα δεδομένα που συγκεντρώνονται, απλά και μόνο με σύνδεση στο διαδίκτυο, όπου θα χρησιμοποιεί τον ειδικό κωδικό για τον ασθενή του, λαμβάνοντας έτσι πληροφορίες για την καρδιακή λειτουργία του ασθενούς, ανάλογες με αυτές που θα έπαιρνε από μία καθιερωμένη επίσκεψη του ασθενούς στο ιατρείο του.

Ο γιατρός θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία αυτά, όπου και αν βρίσκεται, αρκεί να μπορεί να έχει σύνδεση με το διαδίκτυο. Ετσι λοιπόν θα μπορεί να ελέγχει την κατάσταση της υγείας του ασθενούς είτε βρίσκεται στο ιατρείο του, είτε σε κάποιο ταξίδι μακριά.

Ο ασθενής με τη σειρά του, θα έχει τη δυνατότητα να εισέρχεται σε ειδικά προστατευμένα με κωδικό sites στο Internet και να παίρνει συμβουλές που πιθανόν να έχει στείλει ο γιατρός του.

Το πότε θα κυκλοφορήσει η συσκευή στο εμπόριο ή το πόσο θα κοστίζει δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό από την εταιρεία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση