εμβόλιο ιλαράς | αλληθωρισμός σε βρεφη | κυτταρομεγαλοϊός | εξαρθρωση γοφου | θώρακας ανατομία

Η μεγαλοψυχία ωφελεί την υγείαΤο λάθος είναι ανθρώπινο και η συγχώρεση θεϊκή, σύμφωνα με το ρητό, όμως οι άνθρωποι που συγχωρούν φαίνεται να έχουν σημαντικά οφέλη στην υγεία τους, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, τα αποτελέσματα της οποίας δείχνουν ότι όταν κάποιος συγχωρεί, έχει και σωματικά και ψυχικά οφέλη στην υγεία του.

Οσον αφορά τα οφέλη αυτά, φανεται να υπάρχει διαφοροποίηση ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα. Οι επιστήμονες μελέτησαν 1400 ενήλικες, για μία χρονική περίοδο 5 μηνών.

Οι νέοι ενήλικες (18-44) φαίνεται να συγχωρούν λιγότερο σε σχέση με τους μεσήλικες (45-64) και τους υπερήλικες (άνω των 65). Επιπλέον οι νέοι ενήλικες πιστεύουν λιγότερο στη θεϊκή συγχώρεση σε σχέση με τους μεγαλύτερους ενήλικες.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, τα οποία δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Adult Development, δείχνουν ότι οι άνθρωποι οι οποίοι συγχωρούν τους άλλους ή τον εαυτό τους νιώθουν λιγότερη ψυχολογική πίεση, συμπεριλαμβάνοντας μειωμένα συναισθήματα αβεβαιότητας, απελπισίας και νευρικότητας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.