Αμερικανός επιστήμονας ύποπτος για τις επιθέσεις με άνθρακα

Οι αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές εξετάζουν τις δραστηριότητες ενός ηλικιωμένου επιστήμονα, ο οποίος απολύθηκε δύο φορές από μια εταιρεία που παρασκευάζει τον Βάκιλο του άνθρακα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Σύμφωνα με το κανάλι ο επιστήμονας αυτός, που εργαζόταν παλαιότερα για την εταιρεία “Battelle”, μια μυστική μονάδα παραγωγής του βακτηρίου στο Κολόμπους του Οχάιο, απείλησε να χρησιμοποιήσει τον άνθρακα λίγες ημέρες μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρασκευάζουν επί πολλά χρόνια μικρές ποσότητες άνθρακα σε δύο μυστικές τοποθεσίες, σε ένα στρατιωτικό εργαστήριο στη Γιούτα και στην εταιρεία “Battelle” η οποία ανέλαβε τη δουλειά αυτή για λογαριασμό του στρατού και της CIA.

Στα πλαίσια της έρευνας του το FBI κάλεσε για κατάθεση επιστήμονες που εργάζονται ή εργάστηκαν στο παρελθόν στις δύο μονάδες. Τα τελευταία πέντε χρόνια περίπου 200 Αμερικανοί επιστήμονες ασχολήθηκαν με το πρόγραμμα παραγωγής του βακτηρίου, ανέφερε το ABC.

Τόσο η ομοσπονδιακή αστυνομία όσο και το υπουργείο Αμυνας δεν σχολίασαν τις πληροφορίες που μετέδωσε το κανάλι τονίζοντας ότι η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση