παθήσεις δωδεκαδακτύλου | στηθάγχη | συνδρομο αδαμαντιδη | θερμιδομετρητης | μολυνση | λαγοκοιμηθια παρενεργειες

Διαφορετικά αντιλαμβάνονται το σωματικό βάρος τα δύο φύλα



Οι γυναίκες με φυσιολογικό σωματικό βάρος νομίζουν ότι είναι υπέρβαρες, ενώ οι άνδρες με φυσιολογικό σωματικό βάρος θεωρούν ότι είναι πολύ αδύνατοι, όπως προκύπτει από έρευνα Καναδών επιστημόνων, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Psychology of Men & Masculinity.

Στην έρευνα συμμετείχαν 813 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 19 έως 39 ετών, από τους οποίους ζητήθηκε να καταγράψουν το ύψος και το βάρος τους και να απαντήσουν κάποιο ερωτηματολόγιο, σχετικά με το πως αντιλαμβάνονται το βάρος τους και το αν νιώθουν ικανοποιημένοι από την εξωτερική τους εμφάνιση.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 31% των γυναικών με φυσιολογικό σωματικό βάρος θεωρούσαν ότι ήταν υπέρβαρες, ποσοστό που στους άνδρες βρισκόταν στο 5%. Αντίθετα το 25% των ανδρών με φυσιολογικό σωματικό βάρος θεωρούσαν ότι ήταν ελλιποβαρείς, ποσοστό που στις γυναίκες βρισκόταν στο 5%.

Επιπλέον σχεδόν οι μισοί υπέρβαροι άνδρες θεωρούσαν ότι έχουν φυσιολογικό σωματικό βάρος και ότι είναι ελκυστικοί, ενώ οι ελλιποβαρείς γυναίκες θεωρούσαν ότι είναι ελκυστικές και υγιείς, κάτι που δεν παρατηρήθηκε στους άνδρες.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μεγάλο ποσοστό ανθρώπων δεν είναι ικανοποιημένοι με τα κιλά τους, λόγω των λανθασμένων πρότυπων που παρουσιάζουν σαν ελκυστικές τις πολύ αδύνατες γυναίκες και τους μεγαλόσωμους άνδρες.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.