Σκοτσέζοι: Η υγιεινή διατροφή είναι άνοστη και …ακριβή

Οι Σκοτσέζοι φαίνεται να πιστεύουν ότι η υγιεινή διατροφή κοστίζει, χρειάζεται πολύ χρόνο προετοιμασίας του φαγητού και όχι μόνο δεν αρέσκονται στο να μετρούν θερμίδες, αλλά επιπλέον πιστεύουν ότι τα τρόφιμα που συνιστούν την υγιεινή διατροφή είναι άνοστα και “βαρετά”, σύμφωνα με έρευνα του αρμόδιου οργανισμού τροφίμων της Σκοτίας (Food Standards Agency Scotland FSA).

H έρευνα στην οποία μελετήθηκαν οι διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της Σκότιας είχε σκοπό να ρίξει φως στο “κενό” που παρουσιάζεται ανάμεσα στις γνώσεις των Σκοτσέζων περί υγιεινής διατροφής και της πραγματικής διαιτητικής συμπεριφοράς των.

Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει ότι ενώ το 48% των κατοίκων της Σκοτίας γνώριζε ότι πρέπει να καταναλώνει τουλάχιστον πέντε μικρομερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα, μόνο το 23% ακολουθούσε τέτοιες διατροφικές συνήθειες

Οι κάτοικοι της Σκοτίας έχουν βραβευθεί με τον επίζηλο τίτλο “the sick man of Europe”, που υποδηλώνει την κακή κατάσταση της υγείας των κατοίκων, η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο στην κακή διατροφή τους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα μέχρι στιγμής μηνύματα που αφορούν τα πλεονεκτήματα της υγιεινής διατροφής δεν έχουν βρει ανταπόκριση.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση