στιγμα μεσογειακης αναιμιας | ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΣΤΕΡΗΣΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ | ερυθηματωδης λυκος σε σκυλο

Ηλεκτρονικό λαγωνικό βακτηρίωνΜία νέα ηλεκτρονική συσκευή, η οποία έχει τη δυνατότητα, μέσα σε μερικά λεπτά, να ανιχνεύει βακτήρια, "μυρίζοντας" προϊόντα του μεταβολισμού τους, κατασκεύασε βρετανική εταιρία και εγκρίθηκε για χρήση στις ΗΠΑ από τον οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων της χώρας, FDA (Food and Drug Administration).

H ηλεκτρονική αυτή "μύτη" έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει πιθανή λοίμωξη του ουροποιητικού, ανιχνεύοντας προϊόντα από βακτήρια που πιθανόν να βρίσκονται σε δείγματα ούρων. Οι δοκιμές έδειξαν 96% επιτυχία στα τεστ ανίχνευσης.

Το FDA ενέκρινε τη συσκευή αυτή την περασμένη Πέμπτη και η κατασκευάστρια εταιρία, CEO Osmetech, αναμένεται να κυκλοφορήσει το προϊόν στην αγορά, μέχρι το τέλος του 2002.

Τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα τεστ ανίχνευσης, χρειάζονται μερικές μέρες μέχρι να δώσουν τα αποτελέσματα για πιθανή λοίμωξη, με αποτέλεσμα σε πολλούς ασθενείς να χορηγείται προληπτική φαρμακευτική αγωγή.

Η νέα συσκευή, όταν θα κυκλοφορήσει στην αγορά, θα προσφέρει πολύ γρήγορη διάγνωση, μειώνοντας όχι μόνο τα έξοδα για τα εργαστηριακά τεστ αλλά και τα πιθανά έξοδα της προληπτικής χορήγησης φαρμάκων.

Μόνο για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού, κάθε χρόνο στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι γίνονται 50-100 εκατομμύρια τεστ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.