Λοσιόν ντε-μακιγιάζ αποσύρεται λόγω βακτηρίων

Λοσιόν που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση του μακιγιάζ από την περιοχή των ματιών περιέχει βακτήρια που μπορεί να βλάψουν τον κερατοειδή χιτώνα, σύμφωνα με προειδοποιητική ανακοίνωση που εξέδωσε η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Το προϊόν της εταιρίας καλλυντικών Pierre Fabre, που κυκλοφορεί με την ονομασία “Pierre Fabre Physicians Formula Eye Makeup Remover Lotion”, παρασκευάζεται από την αμερικανική μονάδα της γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας “bioMerieux Pierre Fabre” που εδρεύει στην Καλιφόρνια.

H εταιρία ανακοίνωσε ότι αποσύρει 16.300 μπουκαλάκια με τη λοσιόν. “Η απόσυρση έγινε μετά από έλεγχο ρουτίνας που έκανε η ίδια η εταιρία, κατά τον οποίο αποκαλύφθηκε ότι το προϊόν περιείχε τα βακτήρια”, επισημαίνει η FDA σε ανακοίνωσή της. Η λοσιόν διατέθηκε στην αμερικανική αγορά από τις 14 Μαρτίου έως τις 28 Μαϊου.

Η FDA τονίζει ότι δεν έχουν αναφερθεί βλάβες από τη χρήση της λοσιόν αλλά τα βακτήρια που ενδέχεται να εμπεριέχονται στο προϊόν μπορεί να πλήξουν τον κερατοειδή χιτώνα προκαλώντας προβλήματα στην όραση.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση