εξωτερικα κονδυλωματα και εγκυμοσυνη | αερας στο εντερο | αρωστιες σκυλον | θυρεοειδιτιδα | ψωρασκυλου

Λοσιόν ντε-μακιγιάζ αποσύρεται λόγω βακτηρίωνΛοσιόν που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση του μακιγιάζ από την περιοχή των ματιών περιέχει βακτήρια που μπορεί να βλάψουν τον κερατοειδή χιτώνα, σύμφωνα με προειδοποιητική ανακοίνωση που εξέδωσε η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Το προϊόν της εταιρίας καλλυντικών Pierre Fabre, που κυκλοφορεί με την ονομασία "Pierre Fabre Physicians Formula Eye Makeup Remover Lotion", παρασκευάζεται από την αμερικανική μονάδα της γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας "bioMerieux Pierre Fabre" που εδρεύει στην Καλιφόρνια.

H εταιρία ανακοίνωσε ότι αποσύρει 16.300 μπουκαλάκια με τη λοσιόν. "Η απόσυρση έγινε μετά από έλεγχο ρουτίνας που έκανε η ίδια η εταιρία, κατά τον οποίο αποκαλύφθηκε ότι το προϊόν περιείχε τα βακτήρια", επισημαίνει η FDA σε ανακοίνωσή της. Η λοσιόν διατέθηκε στην αμερικανική αγορά από τις 14 Μαρτίου έως τις 28 Μαϊου.

Η FDA τονίζει ότι δεν έχουν αναφερθεί βλάβες από τη χρήση της λοσιόν αλλά τα βακτήρια που ενδέχεται να εμπεριέχονται στο προϊόν μπορεί να πλήξουν τον κερατοειδή χιτώνα προκαλώντας προβλήματα στην όραση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.