βαθυς καθαρισμός | υποσπαδιας | λοιμωξη τι είναι; | Ανθρωπινα πλευρα | δικτυωτη πελιωση αιτια | μυς ωμου | βροχικα

Σχέδιο για την αντιμετώπιση της ευλογιάς στις ΗΠΑΤα κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών των ΗΠΑ (Centers for Disease Control and Prevention CDC), ανακοίνωσαν, την περασμένη Δευτέρα σχέδιο αντιμετώπισης πιθανού βιοτρομοκρατικού χτυπήματος με τον ιό της ευλογιάς. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, δεν προβλέπεται μαζικός προληπτικός εμβολιασμός, σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα ευλογιάς, λόγω των πιθανών κινδύνων από το εμβόλιο της ευλογίας.

Αν και η ευλογιά έχει εκριζώθηκε πριν από 21 χρόνια, τα κέντρα ελέγχου και πρόληψης των ΗΠΑ διαθέτουν σχέδιο αντιμετώπισης πιθανού βιοτρομακρατικού χτυπήματος, ένα σχέδιο που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με επιδημιολόγους, εδικούς επιστήμονες σε θέματα εμβολιασμού αλλά και ειδικούς στη βιοτρομοκρατία.

Το σχέδιο αυτού του προγράμματος προβλέπει την άμεση εντόπιση των ατόμων που έχουν μολυνθεί αλλά και όσων έχουν έρθει σε επαφή με τα μολυσμένα άτομα και ενώ τα αποθέματα σε εμβόλια είναι περιορισμένα, σε περίπτωση κρούσματος, θα είναι διαθέσιμα μέσα σε λίγες ώρες, σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας.

Οσο αφορά το φόβο που υπάρχει για πολύ γρήγορη εξάπλωση της νόσου από πιθανό χτύπημα, οι ειδικοί επιστήμονες αναφέρουν ότι κατά το χρόνο επώασης της νόσου, ο οποίος είναι 10-12 ημέρες, δεν είναι δυνατή η μετάδοση της νόσου. Η νόσος μεταδίδεται μόνο όταν αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα σωμπτώματά της.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.