uprima | xolisterini | τι ειναι στιγμα..? | σκωληκοειδίτιδα | οστεομυελιτιδα | θυρεοτοξικωση εκζεμα | εκκολπώματα

Χάπι για ντροπαλούςΕάν όταν παρακολουθείτε Χονδρό - Λιγνό ταυτίζεστε με το ντροπαλό Oliver ή βρίσκετε πολλά κοινά σημεία της προσωπικότητά σας, κατά την διάρκεια των ασκήσεων Θάρρους, στο συνεσταλμένο Μικρό Μήτσο, τότε η λύση είναι κοντά. Ενα καινούργιο φάρμακο που σκοπό έχει να βοηθήσει τους ντροπαλούς να καταπολεμήσουν το άγχος που αισθάνονται στις διάφορες κοινωνικές τους υποχρεώσεις ή ακόμα και στην προσωπική τους ζωή, βρίσκεται αυτή την περίοδο στο στάδιο των τελικών κλινικών δοκιμών, προκειμένου να εγκριθεί η κυκλοφορία του στην Μ. Βρετανία. Το φάρμακο αυτό με την ονομασία Escitalopram παρασκευάζεται από την εταιρεία Lundbeck, της οποίας ένα φάρμακο για την αντιμετώπιση των κρίσεων πανικού και της κατάθλιψης, το Citalopram, ήδη κυκλοφορεί στην Βρετανική αγορά. Το Escitalopram είναι ένας νέας γενιάς επιλεκτικός αναστολέας της σεροτονίνης (SSRI: selective serotonin reuptake inhibitor ), που έχει αποδειχτεί ότι επηρεάζει τη διάθεση.

Οι δοκιμές πραγματοποιούνται σε εννέα θεραπευτικά κέντρα στην Αγγλία, και θα γίνουν σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση θα έχει διάρκεια 9 μηνών και προβλέπεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη, ενώ η δεύτερη θα διαρκέσει 6 μήνες.

Σύμφωνα με την ερευνήτρια – ιατρό, Δρ. Susan Taylor, ο αριθμός των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα φυσικής συστολής, είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι κάποιος θα περίμενε. Πολλοί μάλιστα έχουν αναπτύξει μία ιδιαίτερη ικανότητα στο να κρύβουν το πρόβλημα τους, αποφεύγοντας εκείνες τις κοινωνικές συναναστροφές που επιτείνουν το άγχος τους.

Αν και είναι φυσικό σε ορισμένες καταστάσεις όλοι να βιώνουν ένα συναίσθημα συστολής, το οποίο όμως τις περισσότερες φορές είναι ελεγχόμενο, οι άνθρωποι αυτοί καταλαμβάνονται από μία έντονη και πολλές φορές μη ελεγχόμενη συστολή σε πολύ πιο απλές καταστάσεις.

Μία έξοδος για φαγητό με συναδέλφους, η συνάντηση με ανθρώπους που δεν γνωρίζουν, ή ακόμα και το να μιλήσουν στο τηλέφωνο με κάποιον για πρώτη φορά, μπορεί να τους δημιουργήσει ένα έντονο στρες.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα άτομα αυτά κρύβουν την κατάστασή τους για χρόνια και προσπαθούν να την αντιμετωπίσουν χωρίς κάποια υποστήριξη από έναν ειδικό, καταλήγοντας πολλές φορές σε μία εκούσια απομόνωση.

Τα πρώτα αποτελέσματα για την αποτελεσματικότητα του νέου φαρμάκου είναι σύμφωνα με τους ερευνητές ενθαρρυντικά και αναφέρουν την περίπτωση ενός ασθενή οποίος για χρόνια απέφευγε τις οικογενειακές συγκεντρώσεις και μετά την θεραπεία που ακολούθησε συμμετείχε για πρώτη φορά σε μία απ’ αυτές.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.