Χάπι για ντροπαλούς

Χάπι για ντροπαλούςΕάν όταν παρακολουθείτε Χονδρό – Λιγνό ταυτίζεστε με το ντροπαλό Oliver ή βρίσκετε πολλά κοινά σημεία της προσωπικότητά σας, κατά την διάρκεια των ασκήσεων Θάρρους, στο συνεσταλμένο Μικρό Μήτσο, τότε η λύση είναι κοντά. Ενα καινούργιο φάρμακο που σκοπό έχει να βοηθήσει τους ντροπαλούς να καταπολεμήσουν το άγχος που αισθάνονται στις διάφορες κοινωνικές τους υποχρεώσεις ή ακόμα και στην προσωπική τους ζωή, βρίσκεται αυτή την περίοδο στο στάδιο των τελικών κλινικών δοκιμών, προκειμένου να εγκριθεί η κυκλοφορία του στην Μ. Βρετανία. Το φάρμακο αυτό με την ονομασία Escitalopram παρασκευάζεται από την εταιρεία Lundbeck, της οποίας ένα φάρμακο για την αντιμετώπιση των κρίσεων πανικού και της κατάθλιψης, το Citalopram, ήδη κυκλοφορεί στην Βρετανική αγορά. Το Escitalopram είναι ένας νέας γενιάς επιλεκτικός αναστολέας της σεροτονίνης (SSRI: selective serotonin reuptake inhibitor ), που έχει αποδειχτεί ότι επηρεάζει τη διάθεση.

Οι δοκιμές πραγματοποιούνται σε εννέα θεραπευτικά κέντρα στην Αγγλία, και θα γίνουν σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση θα έχει διάρκεια 9 μηνών και προβλέπεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη, ενώ η δεύτερη θα διαρκέσει 6 μήνες.

Σύμφωνα με την ερευνήτρια – ιατρό, Δρ. Susan Taylor, ο αριθμός των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα φυσικής συστολής, είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι κάποιος θα περίμενε. Πολλοί μάλιστα έχουν αναπτύξει μία ιδιαίτερη ικανότητα στο να κρύβουν το πρόβλημα τους, αποφεύγοντας εκείνες τις κοινωνικές συναναστροφές που επιτείνουν το άγχος τους.

Αν και είναι φυσικό σε ορισμένες καταστάσεις όλοι να βιώνουν ένα συναίσθημα συστολής, το οποίο όμως τις περισσότερες φορές είναι ελεγχόμενο, οι άνθρωποι αυτοί καταλαμβάνονται από μία έντονη και πολλές φορές μη ελεγχόμενη συστολή σε πολύ πιο απλές καταστάσεις.

Μία έξοδος για φαγητό με συναδέλφους, η συνάντηση με ανθρώπους που δεν γνωρίζουν, ή ακόμα και το να μιλήσουν στο τηλέφωνο με κάποιον για πρώτη φορά, μπορεί να τους δημιουργήσει ένα έντονο στρες.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα άτομα αυτά κρύβουν την κατάστασή τους για χρόνια και προσπαθούν να την αντιμετωπίσουν χωρίς κάποια υποστήριξη από έναν ειδικό, καταλήγοντας πολλές φορές σε μία εκούσια απομόνωση.

Τα πρώτα αποτελέσματα για την αποτελεσματικότητα του νέου φαρμάκου είναι σύμφωνα με τους ερευνητές ενθαρρυντικά και αναφέρουν την περίπτωση ενός ασθενή οποίος για χρόνια απέφευγε τις οικογενειακές συγκεντρώσεις και μετά την θεραπεία που ακολούθησε συμμετείχε για πρώτη φορά σε μία απ’ αυτές.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση