Οι άνθρωποι θα ζουν 400 χρόνια!

Ενας κορυφαίος Αυστραλός επιστήμονας, ο ανθρωπολόγος Δρ. Στίφεν Χουάν, υποστηρίζει ότι σύντομα οι άνθρωποι θα μπορούν να ζουν έως και 400 χρόνια, χάρη στα άλματα της επιστήμης, αλλά αυτό ενδέχεται να δημιουργήσει άλλα, νέα, προβλήματα.

Μιλώντας στο συνέδριο Οικονομικού Προγραμματισμού, στο Μπρίσμπεϊν, υποστήριξε ότι λόγω της προόδου της επιστήμης σε περίπου 30 χρόνια θα είναι εφικτή η επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης του ανθρώπου.

Ο Δρ. Στίφεν Χουάν πιστεύει ότι ασθένειες όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις κι άλλες θα προλαμβάνονται ή θα θεραπεύονται έγκαιρα και οι μόνες αιτίες πρόωρου θανάτου θα είναι οι αυτοκτονίες και τα ατυχήματα. Ανθρωποι που είναι σήμερα κάτω των 50 ετών θα έχουν την ευκαιρία πλέον να γίνουν αιωνόβιοι.

Η εντυπωσιακή αύξηση του μέσου όρου ζωής όμως, θα έχει σύμφωνα με τον Αυστραλό ανθρωπολόγο και σοβαρές αρνητικές συνέπειες, καθώς θα εκτιναχτεί στα ύψη ο πληθυσμός και δεν θα υπάρχουν τα μέσα, αλλά και η υποδομή για να ζήσουν δεκάδες δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη.

Θα υπάρξουν τεράστια προβλήματα τροφής, στέγης και εργασίας. Για να αντέξει το ανθρώπινο γένος θα πρέπει από τώρα να αρχίσουν οι σχετικές προσαρμογές σε όλους τους τομείς και κυρίως στον οικονομικό, κατέληξε ο Δρ. Χουάν, ο οποίος πρόβλεψε ότι σε εκατό χρόνια η κοινωνία μας θα αλλάξει πολύ περισσότερο από ότι άλλαξε κατά τα τελευταία πέντε χιλιάδες χρόνια.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση