Ενα δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν με ένα δολάριο την ημέρα

1,2 δις άνθρωποι παγκοσμίως ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα και 2,8 δις, δηλαδή το 45% του πληθυσμού της γης, με λιγότερα από 2 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η κ. Μητσοτάκη, η επίσημη εκπρόσωπος της Action Aid Ελλάς, κατά την ομιλία της στην τελετή έναρξης του 21ου ετήσιου συνεδρίου της Ορθοπεδικής και Τραυματολογικής Εταιρίας Μακεδονίας – Θράκης.

Στο σημερινό κόσμο, η περιουσία των τριών πλουσιότερων ανθρώπων της γης ξεπερνάει το ΑΕΠ των 43 φτωχότερων χωρών και των 600 εκατομμυρίων κατοίκων τους, σημείωσε η κ. Μητσοτάκη, προσθέτοντας ότι για να μειωθεί η παγκόσμια φτώχεια κατά το ήμισυ χρειάζονται 40 δις δολάρια το χρόνο, ποσό που είναι λιγότερο απ΄ ότι ξοδεύουν οι Ευρωπαίοι για τσιγάρα και 3 φορές λιγότερο απ΄ ότι ξοδεύουν οι αναπτυσσόμενες χώρες για αγορά όπλων.

Αναφερόμενη στην Action Aid διευκρίνισε ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες μη κυβερνητικές φιλανθρωπικές οργανώσεις που εδώ και 30 χρόνια συμβάλλει ενεργά στην καταπολέμηση της απόλυτης φτώχειας προωθώντας τον θεσμό της αναδοχής.

Ο καθένας που γίνεται ανάδοχος σε ένα παιδί του Τρίτου Κόσμου αναλαμβάνει να πληρώνει 22 ευρώ το μήνα για ένα χρονικό διάστημα που μόνος του καθορίζει, για να καλυτερεύσει η ζωή ενός παιδιού και της κοινότητάς του. Σήμερα, μετά από τρία χρόνια στην χώρα μας, η Action Aid Ελλάς στηρίζεται από περισσότερους από 15.000 Ελληνες αναδόχους και υλοποιεί προγράμματα στην Αιθιοπία, τη Γκάνα, την Ινδία, το Νεπάλ, το Μπαγκλαντές, της Σιέρα Λεόνε και τη Γουατεμάλα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση