Προσπαθούν να συγκεντρωθούν καπνίζοντας

Ατομα τα οποία δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν ή είναι υπερκινητικά, τείνουν να καπνίζουν περισσότερο, μια και η νικοτίνη βελτιώνει την ικανότητα συγκέντρωσης, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, που δημοσιεύεται στο τεύχος Νοεμβρίου του επιστημονικού περιοδικού Nicotine and Tobacco Research.

Τα αποτελέσματα αυτά δίνουν μία πιθανή εξήγηση γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι με προβλήματα έλλειψης συγκέντρωσης-υπερκινητικότητας, καπνίζουν και πιθανόν να βοηθήσουν τους επιστήμονες να σχεδιάσουν διαφορετικά προγράμματα για τη διακοπή του καπνίσματος ειδικά γι’ αυτές τις περιπτώσεις.

Τα άτομα που παρουσιάζουν τέτοια συμπτώματα, όχι μόνο αρχίζουν το κάπνισμα σε μικρότερη ηλικία, αλλά και δυσκολεύονται πολύ να το σταματήσουν.

Στην έρευνα οι επιστήμονες εξέτασαν περισσότερους από 200 καπνιστές, τουλάχιστον 18 ετών που συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσο πιο σοβαρό πρόβλημα συγκέντρωσης είχε κάποιο άτομο, τόσο πιο πιθανό ήταν να χρησιμοποιεί το κάπνισμα προκειμένου να το αντιμετωπίσει, ιδίως όταν συνυπήρχε και πρόβλημα υπερκινητικότητας.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση