Διατροφή: Σύμμαχος στην πρόληψη του καρκίνου

Η υγιεινή διατροφή, η διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους και η συστηματική δραστηριότητα, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου κατά περίπου 30-40%. Σε συνδυασμό με την αποφυγή του καπνίσματος, ο κίνδυνος μειώνεται κατά 70%. Αυτά αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων, σε δελτίο τύπου που απέστειλε στο Care, με αφορμή την Εβδομάδα Διατροφής, που διοργανώνει από τις 26/11 έως και τις 02/12.

Στο δελτίο τύπου με τον τίτλο “Διατροφή: Σύμμαχος στην πρόληψη του καρκίνου;” ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων, αναφέρει ότι η Μεσογειακή Διατροφή και μάλιστα η ελληνική της έκδοση, η Ελληνική Παραδοσιακή Διατροφή δηλαδή, μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό όπλο στην προσπάθεια πρόληψης των διαφόρων μορφών καρκίνου που σχετίζονται με τη διατροφή.

Ο στόχος της εβδομάδας διατροφής είναι η ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου, που σχετίζονται με τη διατροφή, με προγραμματισμένες εκδηλώσεις και ομιλίες, σε δήμους και κοινότητες διαφόρων περιοχών της Ελλάδας.

Εκδηλώσεις και ομιλίες έχουν προγραμματιστεί για πολλούς δήμους του νομού Αττικής, αλλά και εκδηλώσεις στην περιφέρεια όπως στο Ηράκλειο Κρήτης, την Καλαμάτα, τη Σκιάθο και το Βόλο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση