μηκωνιο | στειροτητα στις γυναικες | κηλη διαφραγματος | Οξεια σκολικοειδιτιδα | μηνισκος | ψωρα στα σκυλια

Παράγοντες πρόωρης γήρανσης που βρίσκονται στο αίμαΗ πρόωρη γήρανση, η οποία κάνει πολλούς ανθρώπους να φαίνονται πολύ μεγαλύτεροι από την πραγματική τους ηλικία, πιθανόν να οφείλεται και σε άλλους παράγοντες εκτός από κάποιες κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα, οι οποίοι βρίσκονται στο αίμα, σύμφωνα με μελέτη Βρετανών επιστημόνων από το Imperial College του Λονδίνου.

Τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και αιμοσφαιρίνης στους άνδρες πιθανόν να σχετίζονται με τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Postgraduate Medical Journal.

Αντίστοιχα στις γυναίκες, τα χαμηλά επίπεδα χολερυθρίνης και τα υψηλά επίπεδα πρωτεϊνών στο αίμα σχετίστηκαν με σημάδια της πρόωρης γήρανσης.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι παράγοντες αυτοί πιθανόν να σχετίζονται με την καταστροφή πολύ μικρών αγγείων του δέρματος, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται πιο γερασμένο.

Στην έρευνα που έγινε συμμετείχαν 447 δημόσιοι υπάλληλοι, ηλικίας 38 έως 57 ετών. Ενας γιατρός και δύο νοσοκόμες έπρεπε να μαντέψουν την ηλικία των συμμετεχόντων. Αν και δεν υπήρχε σημαντική απόκλιση της εκτίμησης από την πραγματική ηλικία, οι άνδρες φαίνονταν κατά μέσο όρο 4 μήνες μεγαλύτεροι και οι γυναίκες έξι μήνες μικρότερες από την πραγματική τους ηλικία.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.