καρδιογράφημα πως γινεται | δεκατα τιμες | γυναικα χαρακτηριστικα θηλυκότητα | βακτηριακη λοιμωξη στομαχι

Εξυπνος επίδεσμος ανιχνευτής μικροβίωνΕναν έξυπνο επίδεσμο, ο οποίος μπορεί να ανιχνεύει αν το είδος των μικροβίων από το οποίο έχει μολυνθεί μία πληγή είναι Gram θετικό ή αρνητικό κατασκεύασαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Rochester, στις ΗΠΑ. Σύμφωνα μάλιστα με τον καθηγητή Ben Miller, πρόκειται για τη πρώτη μεγάλη εξέλιξη στο τεστ που χρησιμοποιείται από το 1884 (!) για να ελεγχθεί αν ένα μικρόβιο είναι κατά Gram θετικό ή αρνητικό.

Το τεστ γίνεται με την βοήθεια ενός αισθητήρα από σιλικόνη, με μέγεθος κεφαλής καρφίτσας, ο οποίος βρίσκεται πάνω στον επίδεσμο και ανιχνεύει την ύπαρξη του λιπιδίου Α, το οποίο χαρακτηρίζει τα Gram αρνητικά βακτήρια.

Η ευκολία στη χρήση και η ταχύτητα της μεθόδου, συμβάλλει στην έγκαιρη χορήγηση των κατάλληλων αντιβιοτικών, κάτι που μέχρι τώρα δεν ήταν εφικτό μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα από το εργαστήριο, διαδικασία που απαιτούσε αρκετό χρόνο.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι όταν τελειοποιηθεί η συσκευή, θα μπορεί να ελέγχει και τον βαθμό επικινδυνότητας των μικροβίων, καθώς η ύπαρξη κάποιων εξ’ αυτών δεν συνεπάγεται αυτόματα και μόλυνση.

Η μέθοδος αυτή μπορεί να βρει εφαρμογή και σε άλλους τομείς όπως στην βιομηχανία τροφίμων, όπου θα μπορεί να διαπιστωθεί αν κάποιο τρόφιμο είναι μολυσμένο ή ακόμα και στον έλεγχο της ποιότητας του νερού.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.