ογκος στα εντερα | ακροαστικα | σιροπι για ξηρο βηχα | πολυποδες | ποια θερμοκρασία θεωρειται δεκατα

Κατά των απογευματινών ιατρείων οι νοσοκομειακοί γιατροί ΘεσσαλονίκηςΤην απόσυρση της υπουργικής απόφασης για λειτουργία απογευματινών ιατρείων στα νοσοκομεία, όπου οι εξεταζόμενοι θα πληρώνουν για την επίσκεψη, ζητά η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ).

Σε συνέντευξη Τύπου οι νοσοκομειακοί γιατροί χαρακτήρισαν απαράδεκτη την υπουργική απόφαση και ζήτησαν την καθιέρωση δωρεάν, για τους πολίτες, απογευματινών ιατρείων με τη δυνατότητα συμμετοχής σε αυτά όλων των υγειονομικών που το επιθυμούν και οι οποίοι θα αμείβονται ανάλογα με τη δυσκολία, την εξειδίκευση και την ευθύνη του λειτουργήματός τους.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ, κ. Ευστράτιος Πλωμαρίτης, οι νοσοκομειακοί γιατροί υποστηρίζουν τη λειτουργία των νοσοκομείων και τα απογεύματα για τακτικά εξωτερικά ιατρεία, εργαστηριακές εξετάσεις και χειρουργεία, αλλά χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του αρρώστου

Αναφερόμενος στα οικονομικά δεδομένα του νέου μέτρου, ο κ. Πλωμαρίτης, βασιζόμενος, όπως είπε, στα όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας σε πρόσφατη συνέντευξή του, επισήμανε ότι από την εφαρμογή του νέου μέτρου θα εισρέουν στα ταμεία των νοσοκομείων περί τα 50 δις. δρχ. ετησίως.

Έτσι, βάσει των υπολογισμών της ΕΝΙΘ, και με δεδομένο ότι το παραπάνω ποσό αντιστοιχεί στο 1/5 των εσόδων, οι πολίτες θα καταβάλουν ετησίως περί τα 250 δις. δρχ. για τα απογευματινά ιατρεία, εκ των οποίων το 60% αυτών θα είναι η αμοιβή των γιατρών.

Τέλος ο κ. Πλωμαρίτης είπε ότι η ΕΝΙΘ βρίσκεται σε επαφή με τους κοινωνικούς φορείς της πόλης, με στόχο τη διοργάνωση σύσκεψης κατά την οποία θα αποφασιστεί από κοινού η στάση που θα τηρήσουν περαιτέρω.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.