Κατά των απογευματινών ιατρείων οι νοσοκομειακοί γιατροί Θεσσαλονίκης

Την απόσυρση της υπουργικής απόφασης για λειτουργία απογευματινών ιατρείων στα νοσοκομεία, όπου οι εξεταζόμενοι θα πληρώνουν για την επίσκεψη, ζητά η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ).

Σε συνέντευξη Τύπου οι νοσοκομειακοί γιατροί χαρακτήρισαν απαράδεκτη την υπουργική απόφαση και ζήτησαν την καθιέρωση δωρεάν, για τους πολίτες, απογευματινών ιατρείων με τη δυνατότητα συμμετοχής σε αυτά όλων των υγειονομικών που το επιθυμούν και οι οποίοι θα αμείβονται ανάλογα με τη δυσκολία, την εξειδίκευση και την ευθύνη του λειτουργήματός τους.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ, κ. Ευστράτιος Πλωμαρίτης, οι νοσοκομειακοί γιατροί υποστηρίζουν τη λειτουργία των νοσοκομείων και τα απογεύματα για τακτικά εξωτερικά ιατρεία, εργαστηριακές εξετάσεις και χειρουργεία, αλλά χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του αρρώστου

Αναφερόμενος στα οικονομικά δεδομένα του νέου μέτρου, ο κ. Πλωμαρίτης, βασιζόμενος, όπως είπε, στα όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας σε πρόσφατη συνέντευξή του, επισήμανε ότι από την εφαρμογή του νέου μέτρου θα εισρέουν στα ταμεία των νοσοκομείων περί τα 50 δις. δρχ. ετησίως.

Έτσι, βάσει των υπολογισμών της ΕΝΙΘ, και με δεδομένο ότι το παραπάνω ποσό αντιστοιχεί στο 1/5 των εσόδων, οι πολίτες θα καταβάλουν ετησίως περί τα 250 δις. δρχ. για τα απογευματινά ιατρεία, εκ των οποίων το 60% αυτών θα είναι η αμοιβή των γιατρών.

Τέλος ο κ. Πλωμαρίτης είπε ότι η ΕΝΙΘ βρίσκεται σε επαφή με τους κοινωνικούς φορείς της πόλης, με στόχο τη διοργάνωση σύσκεψης κατά την οποία θα αποφασιστεί από κοινού η στάση που θα τηρήσουν περαιτέρω.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση