Αντηλιακή προστασία από τα βάθη του ωκεανού

Νέα αντηλιακά τα οποία παράγονται χρησιμοποιώντας θερμόφιλα βακτήρια που ζουν στα βάθη των ωκεανών, θα προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία έναντι στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου και μάλιστα σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό New Scientist.

Τα βακτήρια που χρησιμοποιήθηκαν συναντώνται στις θερμές πηγές που βρίσκονται στο βυθό των ωκεανών, όπου αναπτύσσονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες, στις οποίες δεν επιβιώνουν οι περισσότεροι οργανισμοί.

Η Γαλλική εταιρία καλλυντικών Sederma χρησιμοποίησε το βακτήριο Thermus thermophilus, το οποίο αναπτύσσεται σε θερμοκρασίες που φτάνουν τους 75 βαθμούς Κελσίου, σε θερμές πηγές στα βάθη του Ειρηνικού ωκεανού, στον κόλπο της Καλιφόρνια, για την παραγωγή μίας σειράς αντηλιακών προϊόντων.

Η παραγωγή των προϊόντων αυτών αποτελεί πατέντα της εταιρίας, όπου ένα κοκτέιλ πρωτεϊνών, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το προϊόν ζύμωσης με τη χρήση του Thermus thermophilus, προστατεύει το δέρμα από την παραγωγή ελεύθερων ριζών, που προκαλεί η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Οσο μάλιστα αυξάνει η θερμοκρασία τόσο μεγαλύτερη προστασία προσφέρει το νέο αυτό αντηλιακό. Στους 40 βαθμούς Κελσίου προσφέρει τριπλάσια προστασία από τις ελεύθερες ρίζες σε σχέση με την προστασία που προσφέρει στους 25 βαθμούς.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση