φοβαμαι να κανω επεμβαση χολης | ναρκωση δοντιου | αισθημα παλμων στο στομαχι | κερκιδικη αρτηρια

Αντηλιακή προστασία από τα βάθη του ωκεανούΝέα αντηλιακά τα οποία παράγονται χρησιμοποιώντας θερμόφιλα βακτήρια που ζουν στα βάθη των ωκεανών, θα προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία έναντι στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου και μάλιστα σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό New Scientist.

Τα βακτήρια που χρησιμοποιήθηκαν συναντώνται στις θερμές πηγές που βρίσκονται στο βυθό των ωκεανών, όπου αναπτύσσονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες, στις οποίες δεν επιβιώνουν οι περισσότεροι οργανισμοί.

Η Γαλλική εταιρία καλλυντικών Sederma χρησιμοποίησε το βακτήριο Thermus thermophilus, το οποίο αναπτύσσεται σε θερμοκρασίες που φτάνουν τους 75 βαθμούς Κελσίου, σε θερμές πηγές στα βάθη του Ειρηνικού ωκεανού, στον κόλπο της Καλιφόρνια, για την παραγωγή μίας σειράς αντηλιακών προϊόντων.

Η παραγωγή των προϊόντων αυτών αποτελεί πατέντα της εταιρίας, όπου ένα κοκτέιλ πρωτεϊνών, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το προϊόν ζύμωσης με τη χρήση του Thermus thermophilus, προστατεύει το δέρμα από την παραγωγή ελεύθερων ριζών, που προκαλεί η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Οσο μάλιστα αυξάνει η θερμοκρασία τόσο μεγαλύτερη προστασία προσφέρει το νέο αυτό αντηλιακό. Στους 40 βαθμούς Κελσίου προσφέρει τριπλάσια προστασία από τις ελεύθερες ρίζες σε σχέση με την προστασία που προσφέρει στους 25 βαθμούς.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.