αναταξη δακτυλου | τριζοντες | δερματιτιδα σκυλου | κρυος ιδρωτας | ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

6 δις για την κοινωνική επανένταξη των ευπαθών ομάδωνΤο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους φορείς υποστήριξης ευπαθών κοινωνικά ομάδων, προκειμένου να καταθέσουν Σχέδια Δράσης για ομάδες του πληθυσμού όπως άτομα με αναπηρίες, άτομα με ψυχικές ασθένειες που διαβιούν εκτός ιδρυμάτων, πρόσφυγες, μετανάστες και ειδικές πολιτισμικές ομάδες, γυναίκες που απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό, πρώην χρήστες ουσιών ή άτομα που βρίσκονται σε διαδικασία απεξάρτησης, οροθετικούς κ.α.

Κατά την πρώτη φάση υλοποίησης των Σχεδίων Δράσης έως το 2003, θα διατεθεί το ποσό των 6 δισ. δρχ., ενώ θα ωφεληθούν άμεσα 10.000 άτομα που κινδυνεύουν με αποκλεισμό από την αγορά εργασίας.

Οπως υπογραμμίζει με ανακοίνωση του ο νέος υπουργός Εργασίας Δ.Ρέππας, στόχος της κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί η ανάπτυξη των κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για την ένταξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων του πληθυσμού στην αγορά εργασίας, γεγονός που θα συμβάλλει ουσιαστικά και στην κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Οι λεγόμενες Συνοδευτικές Υποστηρικτικές Υπηρεσίες συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση και αποτελούν έμπρακτη εφαρμογή των πολιτικών του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Κοινωνική Ενσωμάτωση.

Εξάλλου με την αναβάθμιση των παρεχόμενων Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών, επιδιώκεται η κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη των ωφελουμένων και των οικογενειών τους, η ενίσχυση και ανάπτυξη δικτύων κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης και η ανάδειξη της κοινωνίας των πολιτών, σε ενεργό και βασικό μοχλό των διεργασιών κοινωνικής αλληλοβοήθειας και υποστήριξης.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.