Πικνίκ γυμνιστών στη Μελβούρνη προκαλεί τη γενική …αδιαφορία

Μόλις πριν λίγες εβδομάδες, ένα ψυχρό κυριακάτικο πρωϊνό, κάπου 4.300 Μελβουρνιώτες, άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, φωτογραφήθηκαν ολόγυμνοι, στα πιο αξιοθέατα σημεία της πόλης, από το διάσημο Αμερικανό φωτογράφο Σπένσερ Τιούνικ. Αυτό έδωσε την ιδέα στην κίνηση “Διεθνής Ελευθερία” να οργανώσει πικνίκ σε κεντρικό πάρκο της πόλης, για να διεκδικήσουν οι συμμετέχοντες, το δικαίωμα να κυκλοφορούν γυμνοί, όπου και όποτε θέλουν.

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Τόνι Πίτμαν, υποστήριξε ότι η ισχύουσα νομοθεσία είναι “αναχρονιστική” και ότι “κακώς το γυμνό έχει ποινικοποιηθεί”. Φαίνεται όμως ότι τις απόψεις αυτές δεν τις συμμερίζονται πολλοί Μελβουρνιώτες και έτσι αρχικά δύο και στη συνέχεια τέσσερα άτομα, όλα και όλα πήραν μέρος στο “πίκνικ διαμαρτυρίας”.

Ακριβώς δίπλα τους έκαναν δικό τους “πίκνικ διαμαρτυρίας” κάπου 300 αστυνομικοί διεκδικώντας μισθολογικές αυξήσεις, αλλά και αυτοί αδιαφόρησαν για τους ολόγυμνους άνδρες. Οι περαστικοί και κυρίως τα παιδιά γέλαγαν. Μόνο ένας άνδρας συνέστησε στους διαδηλωτές να φορέσουν τα ρούχα τους γιατί “το θέαμα είναι αηδιαστικό”.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση